Food & Diet

Μακαρόνια με σούπερ σάλτσα κιμά

Μακαρόνια με φοβερή σάλτσα κιμά! Ποιος θέλει επιχείρημα για να φτιάξει αυτό το αγαπημένο φαγητό; Κανείς! Αν υπάρχει έστω κι ένας με… δεύτερες σκέψεις ας σκεφτεί το εξής: ετοιμάζεις στα γρήγορα την σάλτσα κιμά, τη φυλάς στο ψυγείο και στην επιστροφή από τη θάλασσα βράζεις μακαρόνια μέχρι να διώξεις με ένα ντους από πάνω σου το αλάτι… Κι έτοιμοι!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες 2 καρότα ψιλοκομμένα 2-3 μανιτάρια portobello σε φέτες 1 πράσινο κολοκυθάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 1 μικρή μελιτζάνα ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη 1 κ.σ. πελτές 1 κ.σ. ζάχαρη 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά) 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε, τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με μια καλή “πρέζα” χοντρό αλάτι. Το αλάτι βοηθάει τα λαχανικά να αφυδατωθούν καλύτερα και γρηγορότερα όταν τα σοτάρουμε, μην το παραλείψετε. Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Επειδή είναι μεγάλη σχετικά η ποσότητα των λαχανικών θα χρειαστείτε λίγο παραπάνω χρόνο σε σχέση με τον χρόνο που συνήθως απαιτείται για να σοτάρουμε μόνο το κρεμμύδι για την κλασική σάλτσα κιμά. Προσέξτε όμως μην καούν από τη δυνατή φωτιά, χρειάζεται να είστε σε εγρήγορση για μερικά λεπτά. Βγάζετε τα σοταρισμένα λαχανικά από το σκεύος και τα κρατάτε δίπλα σας στην κουζίνα για λίγη ώρα, μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε ξανά. Ρίχνετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο ξανά στο σκεύος και βάζετε τον κιμά, τον “σπάτε” με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ένα ξύλο κανέλας, 2 φύλλα δάφνης, και αν σας αρέσει προσθέτετε και λίγο μοσχοκάρυδο. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσει 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Συνεχίζετε να “σπάτε” τον κιμά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και τότε ρίχνετε στην κατσαρόλα τα σοταρισμένα λαχανικά, την ντομάτα, τον πελτέ, ανακατεύετε και προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε πολύ την ένταση της φωτιάς και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, σε κλειστό καπάκι, για τουλάχιστον 1 ώρα. ΤΙΡ: ο κιμάς είναι βέβαια έτοιμος μαγειρεμένος μέσα σε 1 ώρα βρασμού, ωστόσο αν προλαβαίνετε αφήστε την σάλτσα να βράσει κανα “δυωράκι”, θα μελώσει και θα βγάλει όλη της τη νοστιμιά ΤΙΡ: αν η σάλτσα σας είναι στεγνή και χρειαστεί να προσθέσετε κάποιο υγρό, μπορείτε βέβαια να ρίξετε λίγο νερό αλλά αν έχετε φρέσκο γάλα στο ψυγείο προτιμήστε αυτό, δίνει άλλη νοστιμιά και “δένει” μοναδικά τη σάλτσα!
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com
Στέλλα Μιχαλέα

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

2 μήνες ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

2 μήνες ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

2 μήνες ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

2 μήνες ago