Food & Diet

Παγκόσμια μέρα σοκολάτας: Λαχταριστές σοκολατένιες συνταγές!

Σοκολάτα. Πες μου μια λέξη, αυτή τη μόνη λέξη και όμως αρκεί το άκουσμά της για να πλημμυρίσουμε με ατελείωτες στιγμές ηδονικής απόλαυσης. Ένας μεγάλος πειρασμός, ατελείωτες λιχουδιές!

Η σοκολάτα είναι ένα απο τα πράγματα στην ζωη που λιώνουμε να την γευτούμε να την δοκιμάσουμε. Αποτελείται απο πολλές γεύσεις, είτε λευκή, μαύρη, γάλακτος, είτε ρόζ. Μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς με διάφορα φρούτα, toppings…

Συνταγή εύκολη και γρήγορη για σοκολατένιο κέικ μόνο με 4 υλικά χωρίς αλεύρι

Το σοκολατένιο κέικ ειναι ένα απο τα διαχρονικά γλυκά. Εύκολο,νόστιμο και γρήγορο.

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι

Υλικά: 

225 γρ. μη αλατισμένο βούτυρο
500 γρ. μαύρη σοκολάτα
7 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη (μπορεί να παραλείψουμε ή να αντικαταστήσουμε με μαύρη/καρύδας κλπ)

Εκτέλεση: 

Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και βάλε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ. 

Ψήσε στους 150 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. 

Το κέικ γίνεται όταν οι άκρες είναι στεγνές. Το εσωτερικό θα φαίνεται ακόμα υγρό και ασταθές.
Το αφήνουμε να κρυώσει πλήρως και μετά το βάζουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και καλή απόλαυση!

Παγώτο σοκολάτας μόνο με 4 υλικά

Εύκολο,γρήγορο και απολαυστικό!

Υλικά συνταγής

1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr (κατά προτίμηση όχι light)
1 κούπα (περίπου 200 gr) σιρόπι σοκολάτας
2 κρέμες γάλακτος των 200 ml με τουλάχιστον 30% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχουμε αφήσει στην κατάψυξη για να αφρατέψει κατάλληλα κατά το χτύπημα με το μίξερ.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Βγάζουμε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Ρίχνουμε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα.

Ρίχνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλουμε και να το ανακατέψουμε/χτυπήσουμε καθώς το παγωτό δεν κάνει κρυστάλλους! Μπορούμε να ρίξουμε ότι θέλουμε απο πάνω για toppings!

 

 

Glance Team

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago