Το σιγανό βράσιμο είναι το άλλο “μυστικό” για να έχουμε μια κρεμώδη φασολάδα. Η υπομονή που θα δείξουμε στο βράσιμό της θα μας ανταμείψει. Τα φασόλια είναι μια πρώτη ύλη που δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν είναι “βραστερά” οπότε ο χρόνος που η φασολάδα χρειάζεται για να ετοιμαστεί καθώς και η ποσότητα του νερού που απαιτείται δεν είναι ακριβείς.
Βλέπουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος πως “συμπεριφέρονται” τα φασόλια και αναλόγως πράττουμε. Το τελευταίο που προσέχουμε είναι με τι θα συνοδεύσουμε τη φασολάδα μας. Οι ελιές και το ζυμωτό ψωμί είναι τα πρώτα βασικά. Τα άλλα μεζεδάκια που… αγαπούν τη φασολάδα είναι ένα ωραίο λουκάνικο ή οι θαλασσινοί παστοί μεζέδες όπως ο τσίρος, η ρέγγα, η λακέρδα. Το τραπέζι στρώθηκε! Ένα από τα καλύτερα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά μας περιμένει….
Υλικά για φασολάδα foodurismo
500 γρ. φασόλια 1.200 ml νερό 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (1 κούπα) ψιλοκομμένα 3-4 καρότα σε φετούλες κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα (1 “καλή” χούφτα) 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 2 κουταλιές της σούπας πελτέ 250 ml ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι
Δείτε το παραπάνω βίντεο.
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…
Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…
Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…
Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…
Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…
Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…