Food & Diet

Πέννες με κοτόπουλο, πέστο βασιλικού και λιαστές ντομάτες

Πέννες με κοτόπουλο, λιαστές ντομάτες με πλούσια σάλτσα πέστο. Ένα από τα πιο ωραία πιάτα με ζυμαρικά και λευκό κρέας. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του, χρειάζεστε το πολύ μισή ώρα. Είναι ιδανικό για όσους δεν… το έχουν τόσο με τη μαγειρική αλλά και για μέρες που έχετε… στερέψει από ιδέες. Είναι εντυπωσιακό για μένα πόσο φοβερό συνδυασμό κάνουν το πέστο βασιλικού και το κοτόπουλο. Σαν να βρίσκει ο έντονος βασιλικός τον καλύτερο καμβά για να ξεδιπλώσει τα αρώματα και τη γεύση του. Το κοτόπουλο με τα ζυμαρικά κάνουν το πιάτο πιο ενδιαφέρον και πολύ πιο χορταστικό. Η σάλτσα πέστο με την κρέμα γάλακτος και τις λιαστές ντομάτες κάνουν τις πέννες αρωματικές, γεμάτες πλούσια γεύση και εθιστικές.

ΥΛΙΚΑ

(για 2 μερίδες) 300 γρ. πέννες 200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι) 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού (έτοιμο ή σπιτικό) 100 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) 7-8 λιαστές ντομάτες 100 ml λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ροδίζουμε το κοτόπουλο αρχικά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για άλλα 6-7 λεπτά. Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με μπόλικο νερό. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε αλάτι κι όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα μακαρόνια. Τα βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφει το πακέτο. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι που σιγομαγειρεύουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε και το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Προσέχουμε το κοτόπουλο να μην στεγνώσει εντελώς κατά το μαγείρεμα, για αυτό έχουμε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά. Θα δείτε ότι η σάλτσα έχει γίνει δεμένη και κρεμώδης. Αδειάζουμε τα μακαρόνια που έχουμε σουρώσει. Έχουμε κρατήσει μισό φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο από αυτό για να μην είναι στεγνό το φαγητό μας. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε την κρέμα γάλακτος, θα χρειαστούμε όλο το φλιτζάνι από το ζουμί των μακαρονιών για να πετύχουμε την πυκνότητα της σάλτσας. Σερβίρουμε αμέσως το φαγητό. Αν θέλουμε τρίβουμε με παρμεζάνα. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com

Δείτε το βίντεο 

Στέλλα Μιχαλέα

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago