Πέρα από την απόλαυση, ο στιγμιαίος καφές είναι πλούσιος σε ευεργετικά συστατικά όπως τα αντιοξειδωτικά και πιο συγκεκριμένα σε μια κατηγορία πολυφαινολών που λόγω χλωρογενικά οξέα. Τα εν λόγω αντιοξειδωτικά τα τελευταία χρόνια έχουν ερευνητικά συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την καλή μας υγεία.
Τι πρέπει να ξέρεις για τον στιγμιαίο καφέ
Πρώτη ύλη για την παρασκευή του στιγμιαίου καφέ αποτελεί ο καρπός του καφεόδεντρου. O αειθαλής θάμνος της καφέας χρειάζεται έως και πέντε χρόνια για να φτάσει στο στάδιο της ώριμης παραγωγής. Οι σωστές δόσεις ηλιακού φωτός, το τακτικό πότισμα, το λίπασμα και ο έλεγχος παρασίτων είναι παράμετροι στις οποίες δίνεται ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα πρέπει να επιλέγονται καλλιέργειες υψηλών προδιαγραφών ποιότητας, από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής καφέ του κόσμου. Η επιλογή γίνεται σχολαστικά από τις ποικιλίες Arabica και Robusta, διασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος. Όταν το καφεόδεντρο βγάλει καρπούς, αυτοί συλλέγονται προσεχτικά, στεγνώνουν με φυσικό τρόπο στον ήλιο και αφαιρείται ο εξωτερικός φλοιός. Ακολούθως ξεπλένονται με νερό ώστε να απομακρυνθεί και το τελευταίο ίχνος πούλπας, και αφαιρείται το εσωτερικό φλούδι, ώστε να προκύψουν οι πράσινοι κόκκοι καφέ.
Διαβάστε περισσότερα για τον καφέ και τα οφέλη του στο Bestofyou.gr
Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…
Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…
Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…
Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…
Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…
Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…