Food & Diet

Τορτελίνια σούπα σε ζωμό λαχανικών

Τορτελίνια σούπα σε ζωμό λαχανικών από το foodurismo, είναι πράγματι τόσο αναπάντεχα ωραίο όσο ακούγεται! Τα τορτελίνια στην Ελλάδα τα έχουμε συνηθίσει να τα τρώμε με κρέμα ή παρμεζάνα. Η εκδοχή όμως να τα μαγειρέψουμε ως σούπα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και -κατά τη γνώμη μου- πολύ πιο νόστιμη. Είναι ένα πιάτο ντελικάτο και ξεχωριστό. Ο ζωμός, είτε λαχανικών είτε κρέατος, δίνει γεύση αλλά δεν επισκιάζει τη νοστιμιά του γεμιστού ζυμαρικού, κάτι που οι κρέμες γάλακτος και τα πολλά τυριά το κάνουν. Αν διαλέξετε τορτελίνια φρέσκα είναι ωραίο να αφήσετε να φανεί η γεύση της γέμισης και του ίδιου του ζυμαρικού. Υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία, μπορείτε να βρείτε γεμιστά με ντομάτα και μοτσαρέλα, με σπανάκι και κουκουνάρι, με προσούτο, με μελιτζάνα, με τυριά. Ζωμό μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με διάφορα λαχανικά ή με κοτόπουλο αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμο. Στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν πια αρκετές επιλογές για ζωμούς. Προσέξτε μόνο το αλάτι όταν θα μαγειρεύετε τα τορτελίνια. Σε αυτή τη συνταγή δεν χρησιμοποίησα έξτρα αλάτι γιατί είχε ο ζωμός και η παρμεζάνα. Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε αντί της τριμμένης παρμεζάνας, την κρέμα παρμεζάνας που επίσης βρίσκετε στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ. Βάζετε αυτήν κρέμα την ώρα που βράζετε τα τορτελίνια και γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα μόνο στο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΣΟΥΠΑ FOODURISMO (για δύο άτομα)
250 γρ. τορτελίνια φρέσκα ή ξερά γεμιστά (διαλέξτε όποια θέλετε, εγώ χρησιμοποίησα ντομάτα-μοτσαρέλα, ταιριάζει πολύ και τα γεμιστά με τυρί) 1.200 ml ζωμός λαχανικών σπιτικός ή έτοιμος 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή 1 κουταλιά της σούπας κρέμα παρμεζάνας (την βρίσκετε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και όταν αρχίζει να βράζει ρίξτε μέσα τα τορτελίνια. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα φρέσκα θέλουν 2 – 3 λεπτά, τα ξερά 8 – 10. Όταν τα τορτελίνια του foodurismo είναι έτοιμα, σβήνετε το μάτι και ρίχνετε την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως με μπόλικο πιπέρι. Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρησιμοποίησα αλάτι λόγω της παρμεζάνας και επειδή είχε και ο ζωμός.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com
Δείτε το βίντεο
Στέλλα Μιχαλέα

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

2 μήνες ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

2 μήνες ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

2 μήνες ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

2 μήνες ago