Quantcast

3+1 εύκολοι τρόποι για να φροντίσεις τα χείλη σου αυτό το φθινόπωρο!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Το φθινόπωρο είναι εδώ και ήρθε η ώρα να δώσουμε λίγη extra προσοχή στα χείλη. Αυτό που πολλοί δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι ο καιρός δεν επηρεάζει απλά το δέρμα στο σώμα μας, αλλά και το δέρμα στα χείλη μας. Ειδικά τα χείλη είναι πολύ πιο εκτεθειμένα στο κρύο σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα.

Δυστυχώς, τα χείλη δεν λαμβάνουν την ίδια περιποίηση με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, παρόλο που το δέρμα εκεί είναι πολύ ευάισθητο. Ο κρύος καιρός και οι αλλαγές του φθινοπώρου μπορούν πολύ εύκολα να βλάψουν τα χείλη σου.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το αεράκι μπορεί να κάνει τα χείλη σου ξηρά, σκασμένα ή με πληγές. Αν δεν τα προσέξεις αυτό το φθινόπωρο, πολύ πιθανόν να τα βρεις σε κακή κατάσταση.

Εδώ είναι, λοιπόν, μερικές συμβουλές για την φροντίδα των χειλιών σου, ώστε να δείχνουν υγιή και ζουμερά όλες τις εποχές.

  • Κράτησε τα χείλη σου ενυδατωμένα

Η σωστή ενυδάτωση έρχεται από μέσα και η κατανάλωση αρκετών υγρών τους πιο κρύους μήνες μία πρόκληση. Συμπλήρωσε, λοιπόν, με ζεστά τσάγια και δες τα χείλη σου – και όλη την επιδερμίδα- να αλλάζουν.

Το πόσιμο νερό δεν είναι το μόνο πράγμα που θα κρατήσει τα χείλη σου ενυδατωμένα αυτό το φθινόπωρο. Χρησιμοποίησε ένα φυσικό lip balm για τα χείλη ή χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα για να προστατεύσεις τα χείλη σου από τον αέρα και το κρύο.

  • Μη γλείφεις τα χείλη σου

Όταν ο ξηρός αέρας του φθινοπώρου αρχίσει να σκάει τα χείλη σου, απέφυγε να τα γλείφεις με κάθε κόστος. Αν και το γλείψιμο των χειλιών σου προσφέρει άμεση ανακούφιση, το σάλιο εξατμίζεται γρήγορα προκαλώντας τα σκασμένα χείλη.

Επιπλέον, τα ένζυμα στο σάλιο είναι πολύ σκληρά για το ευαίσθητο δέρμα στα χείλη σου και μπορεί να δημιουργήσει ευαισθησία.

  • Άπλωσε λίγη ζάχαρη

Κάνε απολέπιση στα χείλη σου κάθε εβδομάδα για να τα διατηρήσεις λεία και ζουμερά. Το τρίψιμο με ένα μείγμα μελιού και ζάχαρης είναι ένας -νόστιμος- φυσικός τρόπος απολέπισης.

  • Χρησιμοποίησε SPF

Αυτή η συμβουλή είναι σημαντική όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία. Τα χείλη είναι κατασκευασμένα από λεπτό ιστό που είναι ευαίσθητο στις ακτίνες UVA και UVB. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, ένα lip balm με SPF για προστασία από τον ήλιο.

Ακόμη και όταν δεν βλέπουμε τον ήλιο, αυτός είναι εκεί και δημιουργεί πρόβλημα στα χείλη σου.

DUST+CREAM
LIP BALM AERIAL BLOOMS ΜΕ SPF15

5.50€

Photos: Istock, Dust& Cream 

Δείτε ακόμη: Τα 2+1 καλύτερα lip scrubs για απαλά και ενυδατωμένα χείλη!

Δείτε ακόμη: Ζουμερά χείλη σε 5+1 εύκολα βήματα!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 2+1 καλύτερα lip scrubs για απαλά και ενυδατωμένα χείλη!

Το δέρμα στα χείλη είναι διαφορετικό από αυτό στο υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα. Mπορεί η δομή να είναι παρόμοια, όμως το δέρμα είναι πολύ...

Απαλά και σαρκώδη χείλη πριν την Ανάσταση με το no1 scrub απολέπισης!

Μια απαλή, μη τοξική συνταγή για scrub χειλιών DIY που θα θρέψει και θα ενυδατώσει τα χείλη σου ταυτόχρονα. Λίγο πριν την Ανάσταση θέλεις...

4+1 απίστευτα μυστικά για να πετύχεις ένα άκρως επαγγελματικό μακιγιάζ!

Είτε είσαι επαγγελματίας make up artist είτε είσαι εντελώς νέα στο παιχνίδι, μπορείς πάντα να επωφεληθείς από μερικές συμβουλές μακιγιάζ. Λοιπόν, γιατί να αγωνίζεσαι με...

Ενυδάτωση χειλιών: Τα βήματα που θα φέρουν θεαματικά αποτελέσματα!

Ο χειμώνας δημιουργεί έντονα την ανάγκη για: ενυδάτωση προσώπου, προσεκτικό καθαρισμό και ενυδάτωση χειλιών. Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνουμε τα χείλη μας χάνουν την...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...