Την Πέμπτη 25 Μαρτίου η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια επανάστασης και όπως είναι λογικό οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.
Μάλιστα ο Πρωθυπουργός έχει εκλεκτούς καλεσμένους όπως τον Ρώσο πρωθυπουργό, τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο και την σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την σύζυγό του, καθώς και την Γαλλίδα υπουργό Άμυνα.
Οι προσκεκλημένοι του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα, θα βρεθούν στο προεδρικό μέγαρο όπου εκεί θα απολαύσουν ένα γεύμα που τους παραθέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Το μενού θα είναι με γεύσεις της θάλασσας λόγω της Σαρακοστής το οποίο θα υπογράφει ο Λευτέρης Λαζάρου.
Τι θα περιλαμβάνει το γεύμα που θα γευτούν ο Πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα;
- Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
- Η σούπα, θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
- Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
- Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
- Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
- Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.
- Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».