Quantcast

Σοκαριστικό: Δε θα πιστέψεις πόσο κοστίζει ένα βασιλικό νυφικό! Ποια πριγκίπισσα φόρεσε το ακριβότερο;

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Οι βασιλικοί γάμοι είναι… μεγαλοπρεπείς υποθέσεις γεμάτες πολυτέλεια και κομψότητα! Όλες οι γαλαζοαίματες ονειρεύονται το καλύτερο βασιλικό νυφικό, το οποίο φυσικά κοστίζει μία ολόκληρη περιουσία. 

Βέβαια αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω γιατί μερικά από αυτά έμειναν στην ιστορία μαζί με τις πανέμορφες κυρίες που τα επέλεξαν. Ανάμεσά τους είναι φυσικά οι πιο δημοφιλείς γυναίκες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας!

Και μπορεί να φαντάζεσαι ότι το ακριβότερο βασιλικό νυφικό ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, ωστόσο το πιο ακριβό που έχει φορεθεί ποτέ από πριγκίπισσα ή βασίλισσα ήταν εκείνο της Λετίθια της Ισπανίας που κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια. 

Πάμε να δούμε πόσο κόστισαν τα νυφικά που έμειναν στην ιστορία;

Βασίλισσα Ελισάβετ

Το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν αξίας 30.000 λιρών, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο το μακρινό 1987 που παντρεύτηκε τον Philip Mountbatten, Δούκα του Εδιμβούργου το 1947. Ήταν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο κόσμος μόλις είχε αρχίσει να βλέπει την ανάκαμψη. Μάλιστα αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ μάζευε ακόμη και κουπόνια για να πληρώσει το φόρεμά της. Το νυφικό της δημιουργήθηκε από τον Norman Hartnell, ο οποίος χρησιμοποίησε κινέζικο μετάξι και διαμόρφωσε ένα φόρεμα με ψηλή λαιμόκοψη, προσαρμοσμένο μπούστο και ουρά μήκους 15 ποδιών. Μαργαριταρένια και διαμαντένια λουλούδια αστεριών, τριαντάφυλλα, άνθη γιασεμιού και σιτάρι στόλιζαν το μπούστο και τη φούστα του νυφικού της Βασίλισσας της Αγγλίας.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Το εμβληματικό φόρεμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα αποτιμήθηκε σε 151.000 λίρες το 2019, σύμφωνα με το περιοδικό Hello. Το φόρεμα σχεδιάστηκε από τον Ουαλό David Emanuel και την τότε σύζυγό του, Elizabeth. Το νυφικό της Lady D ήταν φτιαγμένο από μετάξι και ταφτά και διακοσμημένο με χάντρες, δαντέλες και 10.000 μαργαριτάρια. H ουρά μήκους 25 ποδιών ήταν επίσης διακοσμημένη με vintage δαντέλα που ανήκε στη Βασίλισσα Mary.

Meghan Markle 

Το υπέροχο φόρεμα του οίκου Givenchy που επέλεξε να φορέσει η Δούκισσα του Sussex, Meghan Markle στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Harry ήταν σχεδιασμένο από την Clare Waight Keller κόστισε περίπου 135.000 δολάρια και το πλήρωσε η ίδια. Ήταν ένα απλό και εκλεπτυσμένο φόρεμα, διέθετε ελαφριά μακριά μανίκια και κολάκευε τη σιλουέτα της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πέπλο της, μήκους 16 ποδιών, χρειάστηκε 3.900 ώρες για να κεντηθούν πάνω του τα εθνικά λουλούδια και των 53 χωρών της Κοινοπολιτείας. Το φόρεμα δημιουργήθηκε με διπλό κολλητό μεταξωτό ύφασμα.

Kate Middleton

Η Kate Midldleton δημιούργησε το νυφικό φόρεμα των ονείρων της με τη βοήθεια της Sarah Burton και του Alexander McQueen και έλαμψε στο πλευρό του Πρίγκιπα William στον μεγαλοπρεπή γάμο τους το 2011. Η πολυτελής δημιουργία υψηλής ραπτικής κόστισε 434.000 δολάρια και το πλήρωσαν οι γονείς της Carol και Michael Middleton. Το φόρεμα αποτελούταν από ένα βικτοριανό μπούστο και μία ουρά σχεδόν 9 ποδιών με 58 κουμπιά  στο πίσω μέρος.

Βασίλισσα Λετίθια

Η Λετίθια της Ισπανίας φόρεσε το πιο ακριβό νυφικό όλων των εποχών στον γάμο της με τον -τότε Πρίγκιπα και μετέπειτα- Βασιλιά Φελίπε το 2004 και από κοινή θνητή έγινε αληθινή Πριγκίπισσα. Το φόρεμα σχεδίασε ο Manuel Pertegaz και κόστισε 8 εκατομμύρια δολάρια. Είχε ψηλό γιακά και μακριά μανίκια, ενώ ήταν κεντημένο με αληθινό χρυσάφι. Η Βασίλισσα Λετίθια ολοκλήρωσε το γαμήλιο της look με μία τιάρα με διαμάντια που της χάρισε η πεθερά της, Βασίλισσα Σοφία, η οποία την είχε φορέσει κι εκείνη την ημέρα του γάμου της με τον Βασιλιά Χουάν Κάρλος το 1962.

Πριγκίπισσα Ευγενία

Το 2018, η Πριγκίπισσα Ευγένια παντρεύτηκε τον Jack Brooksbank φορώντας μία δημιουργία του Peter Pilotto, η οποία κόστισε περίπου τα 135.000 δολάρια. Αποτελούταν από μακριά μανίκια και ζακάρ ύφασμα. Στο νυφικό υπήρχε μια σειρά από σημαντικά μοτίβα, που αντιπροσώπευαν το ζευγάρι. 

Sarah Ferguson

Τον Ιούλιο του 1986, η Δούκισσα της Υόρκης, Sarah Ferguson παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Andrew, το τρίτο παιδί της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου. Στη μεγαλοπρεπή τελετή επέλεξε να φορέσει ένα ογκώδες μεταξωτό φόρεμα με μπούστο κεντημένο από χάντρες που περιείχε ειδικά σύμβολα, όπως άγκυρες και κύματα που αντιπροσωπεύουν το υπόβαθρο του συζύγου της στην ιστιοπλοΐα. Το νυφικό είχε ουρά 17 ποδιών και κεντημένες χάντρες που σχημάτιζαν τα γράμματα Α και S σε όλες τις πλευρές. Το φόρεμα σχεδιάστηκε από τη Lindka Cierach και υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 45.000 δολάρια. 

Η Sarah Ferguson μίλησε για το φόρεμά της στα απομνημονεύματά της My Story το 1997, περιγράφοντάς το ως μια εξαιρετική δημιουργία. “Έχασα είκοσι έξι κιλά για να χωρέσω. Η Lindka ήταν μια ιδιοφυΐα. Ήξερα ότι μπορούσε να κάνει το πιο κολακευτικό φόρεμα”, είχε αναφέρει. 

Δείτε ακόμα: Αυτοί ήταν οι πιο ακριβοί βασιλικοί γάμοι στην ιστορία! Από την πριγκίπισσα Diana μέχρι και τη Meghan Markle

Photos: Visualhellas.gr

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kate Middleton: Βρήκαμε το στιλάτο ZARA λευκό σακάκι για άψογα office looks!

Η Kate Middleton έχει εξελίξει μέσα στα χρόνια το στυλ και την αισθητική της, και αδιαμφισβήτητα αποτελεί μία από τις πιο καλοντυμένες royals. Τα...

Kate Middleton: Μόλις βρήκαμε τα ZARA σκουλαρίκια της από τα BAFTAs 2023- Κάτω από 20€!

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε μια δήλωση μόδας, καθώς έφτανε στα BAFTAs 2023. Η εντυπωσιακή Kate Middleton επέλεξε μια εξαιρετική δημιουργία, Alexander McQueen, από...

Βασιλική οικογένεια: Η ανάρτηση Αμερικανίδας δημοσιογράφου που προκαλεί σάλο – Τα “έβαλαν” με τη Meghan για να καλύψουν την απιστία του William

Λίγο μετά τη δημοσίευση της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Kathryn Whelan, το Twitter κατέβασε τον λογαριασμό της… Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Kathryn Whelan, με...

Meghan Markle: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της μητέρας της – “Ήθελε να αυτοκτονήσει”

Στην επικαιρότητα βρίσκεται το ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» του Netflix, που δείχνει τη σχέση του ζευγαριού με το παλάτι. Στα πρώτα επεισόδια μαθαίνουμε για τη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...