Quantcast

3 Πράγματα που μπορείς να κάνεις με τα παιδιά σου αυτές τις γιορτές

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Δραστηριότητες με τα παιδιά στο σπίτι

Είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες που περνάμε στο σπίτι να αποκτήσουμε εμπειρίες με τα παιδιά μας που σε άλλη περίπτωση δεν θα ήταν εύκολο να έχουμε.

Για αυτό λοιπόν οι γονείς θα πρέπει να βρουν δημιουργικές δράσεις για να απασχολήσουν τα παιδιά αλλά και να περάσουν καλά και οι ίδιοι.

1.Μαγείρεψτε με το παιδί :

Ολοένα και περισσότερες έρευνες εστιάζουν στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί όταν συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία του οικογενειακού τραπεζιού.

Μέσω της μαγειρικής τα παιδιά :

  • Διδάσκονται πώς να συνεργάζονται με ένα άλλο άτομο και μαθαίνουν να επικοινωνούν. Η κουζίνα είναι μέρος όπου οι γονείς με τα παιδιά μπορούν να κάνουν ουσιαστικές συζητήσεις, να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν μυστικά και να γνωρίσουν καλύτερα ο ένας τον άλλον.
  • Ενισχύουν  το αίσθημα της συμμετοχής, της αυτοπεποίθησης, της επιτυχίας, της κατάκτησης και της συνεισφοράς.
  • Μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, να οργανώνουν, να ετοιμάζουν πράγματα, να τα βάζουν σε σειρά και να έχουν καλύτερη αντίληψη του χρόνου.
  • Γνωρίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πλούτο της σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

2.Φτιάξτε παζλ:

Το παζλ είναι ένα διαχρονικό χόμπι με οφέλη που δεν έχουν ακόμη μελετηθεί πλήρως, σύμφωνα με τον Patrick Fissler, ψυχολόγο και ερευνητή νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ulm (Γερμανία) και συγγραφέα μιας μελέτης που φιλοδοξεί να συμπληρώσει αυτό το κενό.

Η συμπλήρωση ενός παζλ ενεργοποιεί μια σειρά γνωστικών ικανοτήτων, πράγμα που μπορεί μακροχρόνια να αποβεί ωφέλιμο για τον εγκέφαλό μας. Στη μελέτη βρήκε ότι η συμπλήρωση παζλ ενεργοποιεί 8 οπτικές και χωρικές εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως π.χ. η αντίληψη, η ευελιξία, η ταχύτητα της σκέψης και η νοητική περιστροφή (που χρησιμοποιείται από τον παίκτη για να φανταστεί προς τα πού να τοποθετήσει το κάθε κομμάτι).

Διαβάστε μαζί ένα βιβλίο:

Η ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους γονείς. Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν  γονείς που τους διαβάζουν βιβλία διαθέτουν πλουσιότερο λεξιλόγιο από τα άλλα.

Γιατί είναι ωφέλιμο όμως να διαβάσεις με το παιδί σου ένα βιβλίο;

  • Τα παιδιά αναπτύσσουν ισχυρότερους δεσμούς με τους γονείς τους όταν αυτοί τους διαβάζουν ιστορίες από βιβλία.
  • Είναι σημαντικό στην ανάπτυξη της γλώσσας.
  • Εκπαιδεύει το μυαλό.
  • Βοηθά στη συγκέντρωση.
  • Ενθαρρύνει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.
  • Βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν ενσυναίσθηση.
  • Αποτελεί πηγή διασκέδασης (ειδικά όταν ο γονιός χρωματίζει την φωνή και κάνει την ιστορία του βιβλίου να φαίνεται αληθοφανή).
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια σπάνια συνέντευξή του στη Νίκη Λυμπεράκη. Μεταξύ άλλων ο Νίκος...

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα Στεφανίδου, το οποίο ταιριάζει και σε ξανθές αλλά και...

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η νέα εκδοχή του κόκκινου που έκανε στα δικά της...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...