Quantcast

7+1 καλοκαιρινές τάσεις στο skincare και στην ομορφιά που πρέπει να γνωρίζεις!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Τι νέο και συναρπαστικό υπάρχει στον κόσμο της περιποίησης της επιδερμίδας για το καλοκαίρι 2022;

Παρακάτω, σου αναλύω τις μεγαλύτερες τάσεις περιποίησης του καλοκαιριού και πως να τις ενσωματώσεις στην δική σου skincare ρουτίνα.

  • Boosters σώματος

Ενώ ιστορικά, το καλοκαίρι ήταν η εποχή που ξεκινούσαμε να σκεφτόμαστε το δέρμα στα χέρια και τα πόδια μας, φέτος έγινε μια στροφή προς το να γίνει προτεραιότητα όλο το σώμα. Είναι υπέροχο να βλέπεις περισσότερα ενεργά συστατικά να εισχωρούν στα προϊόντα περιποίησης σώματος.

Για παράδειγμα, οι κρέμες σώματος που παρασκευάζονται με ρετινοειδή θα βοηθήσουν στα σημάδια γήρανσης και αναμένω ότι θα δούμε περισσότερα με τη χρήση ενεργών συστατικών, όπως τα AHA, όσο περνάει ο καιρός. 

  • Δυνατές πούδρες

Οι φόρμουλες σκόνης, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να αναμιγνύονται με νερό, έχουν κερδίσει έδαφος στην περιποίηση και είναι απείρως ευκολότερες στη μεταφορά από τις αντίστοιχες υγρές μορφές. Πιστεύω ότι θα δούμε πολλά περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος από πούδρα και αφρό να βγαίνουν στην αγορά.

Όχι μόνο προσφέρουν έξυπνα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά πολλά από αυτά είναι και πιο φιλικά προς το περιβάλλον – κάτι που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε περισσότερο.

  • Προστάτεψε το δέρμα σου από την εμμηνόπαυση

Κατά την περιεμμηνόπαυση, το δέρμα γίνεται πολύ πιο ξηρό και το κολλαγόνο αρχίζει να εξαντλείται, επομένως η εύρεση της σωστής φροντίδας δέρματος που λειτουργεί για να ενυδατώνει και να καταπραΰνει είναι το κλειδί.

Όταν μπαίνεις στην εμμηνόπαυση, τα οιστρογόνα – τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σμήγματος στο δέρμα σου – μειώνονται, γι’ αυτό το δέρμα αρχίζει να ξηραίνεται έντονα. 

Μια τάση που αναμένεται να είναι τεράστια στον κόσμο της περιποίησης δέρματος το καλοκαίρι 2022 είναι τα προϊόντα που απευθύνονται ειδικά στις δερματικές παθήσεις σε αυτό το κρίσιμο στάδιο της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, εκείνα που χρησιμοποιούν ενυδατικά, μαλακτικά και αποφρακτικά, όπως γλυκερίνη, υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια.

  • Οικιακές συσκευές περιποίησης

Μέχρι τώρα, έχεις αποκτήση οικιότητα με το gua sha και τις σφαίρες πάγου, οπότε θα χαρείς να ακούσεις ότι υπάρχουν μερικές συναρπαστικές νέες οικιακές συσκευές καθ’ οδόν που υπόσχονται να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου.

Η θεραπεία φωτός, το μικρορεύματα και η τεχνολογία κρυοθεραπείας, για την ενίσχυση της συνολικής υγείας του δέρματός σας, είναι από τα hot trends της σεζόν!

  • Επανεξέταση της τρετινοΐνης

Εδώ και αρκετό καιρό, η λέξη στα χείλη όλων είναι η τρετινοΐνη. Η τρετινοϊνη είναι ένα ρετινοειδές που συνταγογραφείται, είναι πιο συμπυκνωμένο από άλλες μορφές βιταμίνης Α, όπως η ρετινόλη, και ενισχύει τον κυτταρικό κύκλο, αντιμετωπίζει την ακμή και λειαίνει το δέρμα.

Είναι υπέροχο εάν το δέρμα σου το χρειάζεται, αλλά πρόσεξε την χρήση του και πάρε την βοήθεια ενός δερματολόγου.

  • Φρόντισε τα χείλη σου

Τα lipbalms για τα χείλη έχουν ανανεωθεί και πλέον προσφέρουν πολλά περισσότερα από απλή ενυδάτωση. Για το καλοκαίρι 2022, τα lip gloss και τα lip balms είναι must have!

  • Πάρε τα minerals σου

Μπορεί να καταναλώνεις ένα κοκτέιλ βιταμινών κάθε μέρα, αλλά τις εφαρμόζεις τοπικά; Μετά την πανδημία, δόθηκε μεγαλύτερη προσοχή στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το δέρμα μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά!

Γι’ αυτό και τα μέταλλα, όπως ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, ο χαλκός και ο σίδηρος, θα είναι μεγάλα trends στην περιποίηση του δέρματος.

Aυτά είναι, άλλωστε, τα συστατικά που βοηθούν τα κύτταρα του δέρματος να ενεργοποιηθούν, γεγονός που καθιστά το προϊόν πιο αποτελεσματικό!

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Τα 7+1 κορυφαία trends που κυριαρχούν στην βιομηχανία της ομορφιάς και της περιποίησης!

Δείτε ακόμη: 20, 30, 40: Ποια απαραίτητα συστατικά πρέπει να έχουν οι κρέμες σου σε κάθε ηλικία!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...