Quantcast

Μάσκα μαλλιών με μέλι: Τα οφέλη και η συνταγή που θα σε σώσει το φθινόπωρο!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Για χιλιάδες χρόνια, το μέλι χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς και ως φυσικό γλυκαντικό. Λόγω των βιταμινών, των μετάλλων, των πρωτεϊνών και των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του, το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για κάθε είδους παθήσεις, που κυμαίνονται από την επούλωση πληγών και την ανακούφιση από πεπτικά προβλήματα μέχρι την αντιμετώπιση του πονόλαιμου και τη βελτίωση των δερματικών παθήσεων.

Επομένως, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το μέλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να θρέψει, να περιποιηθεί και να ενισχύσει την υγεία των μαλλιών σου.

Μέλι: Tα οφέλη από τη χρήση σε DIY μάσκα μαλλιών

Λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων του, το μέλι χρησιμοποιείται για το ξέβγαλμα των μαλλιών και για απαλή υφή εδώ και αιώνες. Σήμερα, εξακολουθεί να είναι ένα δημοφιλές φυσικό συστατικό σε πολλούς τύπους προϊόντων περιποίησης μαλλιών.

Λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση μελιού στα μαλλιά σου και τη συμπερίληψή του σε μια μάσκα μαλλιών; Σύμφωνα με έρευνες, το μέλι μπορεί να είναι ευεργετικό σε μια μάσκα μαλλιών για τους ακόλουθους λόγους:

  • ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής
  • μειώνει το σπάσιμο των μαλλιών
  • επαναφέρει τη λάμψη
  • βελτιώνει την κατάσταση των φυσικών μαλλιών
  • μειώνει το φριζάρισμα
  • μαλακώνει τα μαλλιά

Πώς να φτιάξεις μια μάσκα μαλλιών με μέλι το φθινόπωρο

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια μάσκα μαλλιών με μέλι. Αυτή που θα βρεις παρακάτω είναι μία από τις πιο βασικές και είναι κατάλληλη για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα ακόλουθα στοιχεία και συστατικά:

  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ένα μπολ 
  • ένα σκουφάκι ντους
  • ένα μικρό πινέλο (προαιρετικό)

Προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις ωμό, βιολογικό μέλι, το οποίο είναι λιγότερο επεξεργασμένο και έχει υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών. Ωστόσο, το μη βιολογικό μέλι εξακολουθεί να παρέχει οφέλη.

Μάσκα μαλλιών με μέλι: Οδηγίες

 

Ξεκίνησε με καθαρά, νωπά μαλλιά και ρίξε 1/2 φλιτζάνι μέλι και 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Ανακάτεψε καλά το μείγμα! Ψήσε το μείγμα σε μικροκύματα για 20 δευτερόλεπτα. και μόλις ζεσταθεί ανακατεύεις ξανά το μείγμα με ένα κουτάλι.

Αφού αφήσεις το μείγμα να κρυώσει (θέλεις να είναι ελαφρώς ζεστό, όχι ζεστό), ξεκίνησε να το απλώνεις στα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου ή ένα μικρό πινέλο. Ξεκίνησε από το τριχωτό της κεφαλής και συνέχισε μέχρι τις άκρες.

Κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου.Τοποθέτησε το σκουφάκι στα μαλλιά σου για να σφραγίσεις τα ενυδατικά συστατικά. Άφησέ το να δράσει για 30 λεπτά. Ξέπλυνε τη μάσκα από τα μαλλιά σου και λούσε ως συνήθως για να βεβαιωθείς ότι έχεις αφαιρέσει όλα τα συστατικά.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Φθινοπωρινή τριχόπτωση: Η DIY μάσκα μαλλιών που θα σε σώσει!

Δείτε ακόμη: Φτιάξε την καλύτερη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο για το φθινόπωρο!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η DIY μάσκα μαλλιών με 3 μόνο συστατικά που θα “σώσει” τα κατεστραμμένα μαλλιά σου!

Όσο κι αν αγαπάμε τον πιο ζεστό καιρό, τα μαλλιά μας δέχονται την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το αλμυρό νερό και το χλώριο. Αν...

Η τέλεια μασκά για λεπτά μαλλιά που έχουν καταστραφεί από τη θερμότητα!

Μια ολοκληρωμένη ρουτίνα μαλλιών πρέπει να έχει μέσα μία θρεπτικά μάσκα της επιλογής σου. Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις όπως ξηρότητα, σπάσιμο, τριχόπτωση...

Ποια υλικά από την κουζίνα σου μπορείς να βάλεις στα φριζαρισμένα μαλλιά σου;

Ο χειμώνας μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου υπερβολικά ξηρά και φριζαρισμένα, με αποτέλεσμα να εμφανίσεις σπασμένες άκρες, τριχόπτωση, πιτυρίδα, φαγούρα στο τριχωτό της...

Φτιάξε την καλύτερη μάσκα μαλλιών με αβοκάντο για το φθινόπωρο!

Γνώριζες ότι τo αβοκάντο είναι ένα φυσικό conditioner; Πίστεψέ με, υπάρχουν τόσα οφέλη σε αυτό το φρούτο για τα μαλλιά σου που είναι ο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...