Quantcast

Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ -Τα βήματα για να γίνεις σωστή επαγγελματίας

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Άλλη το πρωί, Άλλη το βράδυ

Τα βήματα για να γίνεις σωστή επαγγελματίας, όπως κι αν συμπεριφέρεσαι στο σπίτι σου!

Δεν έχει σημασία αν στο σχολείο ήσουν η απουσιολόγος ή η τελευταία των Μοικανών.

Σημασία έχει τι “βαθμό” παίρνεις στην αρένα του γραφείου, του γυρίσματος, της επιχείρησης ή του καταστήματος που δουλεύεις.

Και σίγουρα η προσωπικότητα σου στη δουλειά διαφέρει ριζικά από αυτή της προσωπικής σου ζωής! Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ. Τώρα θα ασχοληθούμε με το πρωί!

Πάντα πίστευα πως «Με το χαρακτήρα μας γράφουμε τη μοίρα μας».

Πέρα λοιπόν από την επαγγελματική μας κατάρτιση και τις τεχνικές μας γνώσεις, οι δεξιότητες του καλού επαγγελματία δεν έχουν να κάνουν με τα πτυχία αλλά με την προσωπικότητα μας εντός του εργασιακού περιβάλλοντος!

Έλα να ανακαλύψουμε τα χαρακτηριστικά που θα σε μετατρέψουν στην αγαπημένη του αφεντικού!

Ξεκινάμε:

1)Ομαδικό πνεύμα. Οι ομάδες κερδίζουν, οι μονάδες σπάνια θριαμβεύουν. Η ικανότητα να εντάσσεσαι σε μια ομάδα αρμονικά και να πετυχαίνετε στόχους είναι το άλφα και το ωμέγα. Η ομαλή ένταξη στην συναδελφική κοινότητα απαιτεί βέβαια και άλλες αρετές. Το πρώτο βήμα όμως προς αυτή την κατεύθυνση σίγουρα είναι να ΑΚΟΥΣ. Να προσέχεις τον συνάδελφο που μιλάει. Ακόμα κι αν διαφωνείς μαζί του. Αν ξέρεις να συνεργάζεσαι, είσαι πολλά βήματα μπροστά!

2)Συμβιβαστική διάθεση. Δεν ξέρω τι κάνεις σπίτι σου, αλλά στη δουλειά το να είσαι ανένδοτος δεν πρόκειται να σε πάει μπροστά. Όχι μόνο στο γάμο, όπως λένε, αλλά και στο γραφείο χρειάζεται συμβιβαστικό πνεύμα και ικανότητα υποχώρησης όταν δεν γίνεται αλλιώς. Το λέμε και ευελιξία. Πολύ σημαντική έννοια.

3)Δεν λέμε ποτέ «εγώ τα έλεγα». Μην γίνεσαι η εξυπνάκιας και ο ξερόλας του χώρου. Αν όντως εσύ το έλεγες, άσε τους άλλους να στο αναγνωρίσουν. Ακόμα και αν δεν το εκφράσουν ρητά, θα το σκεφτούν και πρέπει να αρκεστείς σε αυτό.  

4)Χιούμορ. Σου φαίνεται περίεργο; Δεν πρέπει. Η ατμόσφαιρα σε ένα πιεστικό περιβάλλον γίνεται πολύ καλύτερη όταν υπάρχει χιουμοριστική διάθεση και έξυπνες ατάκες. Το γέλιο, πού και πού προκαλεί αποσυμπίεση, κάτι που όλοι αναζητάμε στην καθημερινότητα μας. Μακάρι όλοι οι συνεργάτες μας να είχαν αίσθηση του χιούμορ και θετική στάση όταν παρουσιάζονται προβλήματα!

5)Δημιουργικότητα. Εφευρετικότητα. Έλλειψη Βαρεμάρας. Έμπνευση!

6)«Συγγνώμη» και «Ευχαριστώ». Δύο λέξεις που οφείλεις να τις χρησιμοποιείς στον εργασιακό σου χώρο.

7)Πειθαρχία. Και σεβασμός ιεραρχίας. Δεν είναι καθόλου υποτιμητικό να υπακούμε σε εντολές και να εντασσόμαστε στη στρατηγική του προϊστάμενου μας. Αντιθέτως, υποδεικνύει ωριμότητα και αίσθηση του καθήκοντος.

8)Αξιοπιστία. Εχεμύθεια. Συνέπεια. Όταν σου αναθέτουν μία «αποστολή» να νιώθουν ασφάλεια, ότι θα την φέρεις εις πέρας εμπρόθεσμα. Να νιώθουν εμπιστοσύνη ότι η πληροφορία που έμαθες θα μείνει «εντός των τειχών». Το κουτσομπολιό στην δουλειά είναι αντιεπαγγελματικό -καταρχάς- και σίγουρα βλαπτικό.

9)Επιμονή. Να μην τα παρατάς στην πρώτη δυσκολία. Και στην δεύτερη, και στην τρίτη κτλ.

10)Μετριοφροσύνη. Κατέβα στην γη και «πάτα και λίγο Ελλάδα» σε περίπτωση που νομίζεις πως όλοι περίμεναν εσένα να εμφανιστείς για να βγει εις πέρας η δουλειά. Προσπάθησε να είσαι -όσο γίνεται- αντικειμενικός με τον εαυτό σου/τις δυνατότητες σου.

11)Ειλικρίνεια. Σημαίνει παραδέχεσαι τα λάθη σου. Δεν λες ψέματα, δεν διαβάλλεις συναδέλφους. Δεν υπερβάλλεις.

12)Ενσυναίσθηση. Πολλοί έχουν γράψει για τη συναισθηματική νοημοσύνη και μάλιστα σε άπειρες σελίδες. Σε μία γραμμή, να μπορείς να φέρεσαι με κατανόηση, λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα του συναδέλφου σου…

13)Προθυμία. Για να εκτελέσεις εντολές. Για να μάθεις νέα πράγματα.

14)Αυτοπεποίθηση. Να έχεις το θάρρος της γνώμης σου. Να παίρνεις πρωτοβουλίες.

15)Ψυχραιμία. Για να μην καταλήγεις πάντα σε καταστάσεις απίστευτου στρες, θέλει ηρεμία. Σύμμαχος σου στον πόλεμο εναντίον του πανικού είναι και η προνοητικότητα.

16)Φιλοδοξία. Με αρκετή αισιοδοξία. Και μην μπερδεύουμε την φιλοδοξία με την ματαιοδοξία. Είναι απολύτως υγιές να θες να ανελιχθείς στην ιεραρχία. Θα σε βοηθήσει σε αυτό η ανάληψη πρωτοβουλιών. (Τα όνειρα μας είναι ιερά. Δεν τα τσαλαπατάμε.)

17)Last but not least, η εργατικότητα. Σου ακούγεται ξενέρωτο;

Αποδίδει!

Ενώ στην προσωπική μας ζωή, αν επενδύσουμε χρόνο, ενέργεια και συναίσθημα, δεν είναι απαραίτητο ότι θα μας ωφελήσει γιατί μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις, στις επαγγελματικές αντιθέτως, αν επενδύσεις εργατοώρες, συνήθως εκτιμάται και ωφελείσαι εσύ ο ίδιος από την τριβή σου με το αντικείμενο.

Μην φοβάσαι την σκληρή δουλειά!

Αποδίδει καρπούς!

Xxx

Κατερίνα

Υγ: Ψυχαναγκαστικό tip από εμένα για σένα: Σημείωνε όλες τις εκκρεμότητες. Έτσι δεν θα ξεχνάς τίποτα ποτέ. Απλά λέω… Αν δεν σου το έγραφα θα έσκαγα!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Γερονικολού: “Πήγα στη Μιμή Ντενίση και μου είπε ότι είχε κλείσει για τον ρόλο τη Βάσω Λασκαράκη”

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην Ελένη Μενεγάκη. Μεταξύ άλλων...

Η on camera αμηχανία της Κατερίνας Γερονικολού: “Τώρα αυτό με φέρνει σε δύσκολη θέση…”

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας “Κουραμπιέδες από χιόνι” που πρωταγωνιστεί. Μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε η...

Βάσω Λασκαράκη: Η σχέση με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Κατερίνα Γερονικολού

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο έδωσε η Βάσω Λασκαράκη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της, Γιάννη...

Κατερίνα Γερονικολού: Η εξομολόγηση για τον θάνατο του πατέρα της! “Σαν σήμερα έφυγε…”

Καλεσμένη στην εκπομπή "Στούντιο 4" ήταν η Κατερίνα Γερονικολού και μεταξύ άλλων μίλησε για την απώλεια του πατέρα της. «Έχουν περάσει πολλά χρόνια και σαν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...