Ο Aldo Campeol, ο πασίγνωστος εφευρέτης του Τιραμισού, πέθανε σε ηλικία 93 ετών.
Για την ιστορία, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, στο Beccherie, όπως ονομάζεται το οικογενειακό εστιατόριο που άνοιξε ο πατέρας του, Carlo, ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά επιδόρπια στον κόσμο γεννήθηκε στα χέρια της συζύγου του Alba και του σεφ Roberto Linguanotto.
Η… κατά λάθος γέννηση του τιραμισού στο Beccherie di Treviso
Το Tiramisu, που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο, επινοήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 από την Alba, η οποία ήθελε να δημιουργήσει ένα επιδόρπιο που θα της έδινε την κατάλληλη ενέργεια για να εργαστεί στο εστιατόριο μετά τη γέννηση του γιου της. Μαζί με τον σεφ Roberto Linguanotto άρχισε να δουλεύει πάνω σε ένα είδος παγωτού βανίλιας με γεύση καφέ: ενώ δούλευαν σε ένα μπολ με αυγά και ζάχαρη, το μασκαρπόνε έπεσε μέσα. Η Alba έμεινε έκπληκτη από τη γεύση και αποφάσισε να δώσει μια επιπλέον πινελιά σε αυτή την κρέμα προσθέτοντας μπισκότα Σαβουαγιάρ εμποτισμένα με πικρό καφέ.
Την είδηση του θανάτου του Aldo Campeol ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο Facebook ο πρόεδρος της περιφέρειας Veneto, Luca Zaia: “Στο σπίτι του, χάρη στη διαίσθηση και τη φαντασία της συζύγου του, γεννήθηκε μια από τις πιο διάσημες επιτυχίες ζαχαροπλαστικής στον κόσμο, όπως το τιραμισού με πιστοποίηση από την Ακαδημία Ιταλικής Κουζίνας”.