Το γνωρίζατε ότι ο Πάνος Ιωαννίδης, ο κριτής του Masterchef και σεφ έχει το δικό του βιβλίο με συνταγές, μοιράζοντας έτσι τη φιλοσοφία του για το φαγητό;
Ο Πάνος Ιωαννίδης, το 2020, κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο “Risotti”.
Ο κριτής του Masterchef, Πάνος Ιωαννίδης, περιέγραψε το βιβλίο του ως “Επιθυμία μου δεν είναι να προτείνω ακόμα ένα βιβλίο συνταγών. Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μεν τις συνταγές μου και κάποιες από τις ιδέες μου, αλλά κυρίως θα βρείτε την έμπνευση και τον δρόμο για να δημιουργήσετε εσείς το δικό σας ριζότο. Στις σελίδες του παρουσιάζω, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μου, τις τεχνικές που απαιτεί ένα ριζότο, καθώς και τις συμβουλές, τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο ριζότο που εκφράζει εσάς. Σε αυτό το βιβλίο εγώ θα σας δείξω τον τρόπο και θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα στη γεύση θα τη βάλετε εσείς. Θα σας δείξω το πώς κι εσείς θα δημιουργήσετε το δικό σας ριζότο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτό κάνω κι εγώ κάθε φορά που καλούμαι να δημιουργήσω ένα ριζότο. Είναι από τα πιάτα που τους δίνω πραγματικά όλη μου την προσοχή και την ενέργεια, όταν τα φτιάχνω. Είναι από τα φαγητά που με απορροφούν τόσο, που χάνω την αίσθηση του χρόνου. Είναι από τα πιάτα που κινητοποιούν όλες τις αισθήσεις μου. Το ριζότο είναι μια κατηγορία από μόνο του. Δεν είναι απλά ένα πιάτο νόστιμο ρύζι. Είναι η ομορφιά της απλότητας, που πάντα με γοήτευε. Είναι η γοητεία του «δεσίματος» και της αφοσίωσης που απαιτείται για να λειτουργήσει κάτι και να έχει αποτέλεσμα…”.
Πάνος Ιωαννίδης: Η ηλικία, το ύψος και η περιοχή που διαμένει ο κριτής του Masterchef!
Θέλεις να μάθεις την ηλικία, το ύψος, αλλά και την περιοχή που μένει ο Πάνος Ιωαννίδης, ο γοητευτικός κριτής του Masterchef;
Πάμε όμως να δούμε γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες για τον αγαπημένο και ταλαντούχο σεφ Πάνο Ιωαννίδη
- Ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε στην Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 1974
- Είναι Έλληνας μάγειρας
- Είναι Αιγόκερως με Αιγόκερω
- Η οικογένειά του κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη
- Έχει μια αδελφή
- Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο αντικείμενο της μαγειρικής σε σχολή της Θεσσαλονίκης ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στην Ιταλία όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές
- Ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχοντας δουλέψει σε διάφορα εστιατόρια στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία
- Το 1999, επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας να εργάζεται στη Βασιλική Πρεσβεία της Δανίας μέχρι και το 2014.
- Υπήρξε καθηγητής σε μαγειρικές σχολές για 9 χρόνια
- Συνεργάστηκε με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ως food stylist σε περιοδικά γαστρονομίας
- Το 2010 δήλωσε συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής για επαγγελματίες chef «Top Chef» που προβλήθηκε από τον ANT1 τη σεζόν 2010-2011
- Παραμένει στην κριτική επιτροπή του «MasterChef» από τον Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν
- Το 2019 άνοιξε το ιταλικό εστιατόριο Ovio στο κέντρο της Αθήνας
- Μένει στη Νέα Σμύρνη
- Έχει ύψος 1,97
- Ο πατέρας του ήταν ζωγράφος και σχεδιαστής κοσμημάτων. Η μητέρα του ήταν ζωγράφος επίσης και τα τελευταία 20 χρόνια αγιογράφος