Είναι το κρύο, είναι το κρύο τσουχτερό …έλεγε το λαικό άσμα!
Εδώ που τα λέμε, το κρύο τις τελευταίες μέρες δεν είναι δα και τόσο άξιο λόγου, ωστόσο απο την επόμενη εβδομάδα, φήμες λένε οτι το θερμόμετρο θα πάρει αισθητά την κατιούσα!
Έτσι και γω σκέφτηκα να σου θυμίσω πως ανάμεσα σε άλλα υγιεινά μαγειρευτά φαγητά, είναι και οι φακές!
Θα σκεφτείς βρε κοπέλα μου, πως θα πάρω τις φακές στην δουλειά να μου τρέχουν τα ζουμιά έξω απο το τάπερ;
Θα σου πω οτι το πρόβλημα σου λύνεται ως εξής:
Στραγγίζεις τις φακές και τις παίρνεις ως σαλάτα σε ένα τάπερ στο οποίο έχεις βάλει παξιμάδια (αφού τα έχεις μουλιάσει όπως κάνεις με τον ντάκο) τομάτα και λίγη φέτα!
Έτσι, ούτε κουβαλάς ..ζουμιά, ούτε στερείσαι τις θρεπτικές ουσίες και τα οφέλη ενός πιάτου φακής.
Γιατι να εντάξεις τις φακές στο εβδομαδιαίο σου μενού
Αρχικά, να σε πληροφορήσω πως οι φακές είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ινών και περιέχουν μέταλλα και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την σωματική μας ευεξία!
Τα οφέλη που έχουν οι φακές
Αναφορικά με τα οφέλη που έχει ένα πιάτο φακές, μάθε τα εξής:
Μειώνουν τη χοληστερίνη.
Ενισχύουν τον μεταβολισμό.
Βοηθούν την πέψη.
Αυξάνουν την ενέργεια.
Αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών.
Μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Συμβάλλουν στην φυσιολογική απώλεια βάρους.
Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να μαγειρέψεις φακές, μη διστάσεις! Βουρ!
PHOTO CREDITS: istock