Quantcast

Φτιάξε το πιο νόστιμο ρυζόγαλο!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Αυτό το ρυζόγαλο είναι πραγματικά σκέτη ζωγραφιά ! Είναι βελούδινο στην υφή, αρωματικό από την κανέλα και το λεμόνι, μια συνταγή του foodurisimo.gr και της φίλης, Εύας

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο φρέσκο γάλα
80 γρ. ρύζι γλασέ, καρολίνα ή μπασμάτι 
100 γρ. ζάχαρη
100ml νερό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
φλούδα ενός λεμονιού
λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, όχι πολύ μεγάλη, ρίχνετε 100 ml νερό και προσθέτετε το ρύζι και μια “τσιμπιά” αλάτι. Αφήνετε για λίγα λεπτά να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι δηλαδή να απορροφηθεί όλο το νερό. Το ρύζι δεν θα μαγειρευτεί με αυτό τον τρόπο, ίσα που θα μαλακώσει, θα αρχίσει να βγάζει την ”κόλλα” του. Ρίχνετε και το γάλα, κρατάτε μόνο ένα φλιτζάνι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και έχετε την ένταση της θερμοκρασίας του “ματιού” στο μέτριο. Σε αυτό το σημείο θέλει λίγη προσοχή, μην απομακρυνθείτε γιατί μπορεί εύκολα και γρήγορα το μείγμα σας να φουσκώσει ! Αν δείτε ότι βράζει έντονα χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήνετε να βράσει το ρύζι για 10-12 λεπτά, το δοκιμάζετε για σιγουριά. Όταν δείτε ότι “κρατάει” λίγο στο δόντι, αναμειγνύετε τον κορν φλάουρ με το γάλα που έχετε κρατήσει και αδειάζετε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά. Θα δείτε ότι το μείγμα στην κατσαρόλα αρχίσει σύντομα να πήζει, αυτό δεν θα χρειαστεί περισσότερο από 2-3 λεπτά για να συμβεί.
Κλείνετε το “μάτι” και βγάζετε την κατσαρόλα από την εστία.
Αφήνετε το ρυζόγαλο να σταθεί για 2-3 λεπτά και μοιράζετε σε μπολ. Πασπαλίζετε σε λίγη τριμμένη κανέλα, το αφήνετε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει εντελώς, μπορείτε να το φάτε εκείνη τη στιγμή ή να το φυλάξετε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη.

Βρείτε τη συνταγή εδώ:

ΕΝΑ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει ρυζόγαλο με μπισκότο κανέλας

Ο Τίμος Ζαχαράτος έφτιαξε στην κουζίνα του "Πάμε Δανάη!", μία διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου μας ρυζόγαλου.     Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!     Δείτε ακόμη:...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...