Quantcast

Γιορτινοί κουραμπιέδες: Αλμυρό αμύγδαλο εναντίον μαστίχας Χίου

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}
ΥΛΙΚΑ
για περίπου 70-90 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος 750 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία (αιγοπρόβειο, θα το βρείτε εύκολα την περίοδο των Χριστουγέννων) 180 γρ. άχνη ζάχαρη 2 κρόκοι 50 ml κονιάκ ή ρούμι 1 βανίλια 1.100-1.150 κιλά αλεύρι Robin Hood+½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 300 γρ. Χοντροκομμένα αμύγδαλα, ψημένα και αλμυρά (για το μισό μείγμα) 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη καλά, σε σκόνη (για το άλλο μισό μείγμα) για το ζαχάρωμα 1 κιλό ζάχαρη άχνη 1 βανίλια 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ (προαιρετικά)
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Οι κουραμπιέδες αυτοί του foodurismo.com έχουν μια μικρή αλλά καθόλου δύσκολη ιδιομορφία που δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι μια δόση αλλά χωρίζω το μείγμα και φτιάχνω κουραμπιέδες σε δύο γεύσεις. Ξεκινάω φτιάχνοντας την βασική συνταγή των κουραμπιέδων αλλά από ένα σημείο και ύστερα ακολουθώ δύο διαφορετικούς δρόμους. Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο γάλακτος, την άχνη και την βανίλια και ξεκινάμε να χτυπάμε αλύπητα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητας για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αν δεν έχετε μίξερ με σταθερή βάση αλλά χειρός, χρειάζεστε μάλλον βοήθεια γιατί μόνοι σας θα κουραστείτε. Στα 20 λεπτά χτυπήματος και αφού βλέπετε ότι το μείγμα έχει φουσκώσει και σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα, χαμηλώνετε σε μέτρια την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνετε τους δύο κρόκους και συνεχίζετε να χτυπάτε για ακόμα 7-8 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κονιάκ και μερικές κουταλιές αλεύρι, 4-5 περίπου, αυτό βοηθάει να μην “κόψει” το μείγμα όταν προσθέσουμε το αλκοόλ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Σε αυτό το σημείο χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ισόποσα μέρη. Στο ένα σκεύος με το μισό μείγμα ρίχνουμε την κοπανισμένη μαστίχα και σιγά σιγά το μισό αλεύρι της συνταγής ανακατεύοντας απαλά. Θα παρατηρήσετε ότι το μείγμα είναι πάρα πολύ αφράτο, είναι σαν να ζημώνετε… σαντιγί ! Καθώς θα προσθέτετε το αλεύρι θέλει προσεκτικές και όχι βίαιες κινήσεις για να μην χαθεί ο αέρας που έχει παγιδευτεί στο μείγμα την ώρα που το χτυπούσατε στο μίξερ. Στο δεύτερο μπολ και το υπόλοιπο μείγμα προσθέτετε τα αμύγδαλα και το αλεύρι με τον ίδιο τρόπο που το κάνετε και πριν. Αφήνετε τις ζύμες να “ξεκουραστούν” για περίπου μισή ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Απλώνετε στη λαμαρίνα ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και ακουμπάτε πάνω τους κουραμπιεδες σας. Το σχήμα και η ποσότητα του κάθε κομματιού εξαρτώνται από εσάς.
 
Δείτε το παραπάνω βίντεο.
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο πρέπει να περπατήσετε για να κάψετε ένα μελομακάρονο και πόσο για να κάψετε έναν κουραμπιέ;

Η περίοδος των γιορτών ταυτίζεται με τα απολαυστικά πιάτα και τα αμέτρητα γλυκά. Όλοι αυτές τις μέρες κάνουμε μερικές γευστικές «αμαρτίες» καθώς είναι δύσκολο...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης μάς ετοιμάζει λαχταριστούς κουραμπιέδες. Για τη συνταγή θα χρειαστούμε: 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό 110 γρ. ζάχαργ άχνη 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 120 γρ....

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...