Quantcast

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για σπιτικά Πασχαλινά τσουρέκια από τον Πέτρο Συρίγο

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Μέσα στις παραδόσεις που έχουμε για τις ημέρες του Πάσχα, είναι και τα λαχταριστά τσουρέκια.

Πολλές σκεφτόμαστε ότι είναι δύσκολο να τα πετύχουμε, μαστιχωτά, αφράτα και νόστιμα, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Δείτε την εύκολη και νόστιμη συνταγή για σπιτικά παραδοσιακά τσουρέκια, που θα κάνουν το σας να μοσχομυρίζει και θα λατρέψουν οι αγαπημένοι σας:

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 187 γρ. χλιαρό νερό
  • 32 γρ. νωπή μαγιά
  • 215 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 32 γραμμάρια βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 95 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 625 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 3 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 2 κ.γ. μαστίχα
  • 1 Κρόκος αβγού και νερό
  • 30 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 4 τσουρέκια αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα, μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες.

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε αρχικά τη νωπή μαγιά με το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και αφού περιμένουμε λίγα λεπτά να αρχίσει να δρα η μαγιά συνεχίζουμε να προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε στη συνέχεια το καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε τα αβγά. Αφού βάλουμε και τη ζάχαρη στο μείγμα μας, ξαναχτυπάμε για λίγο με το μίξερ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε κοσκινισμένο το αλεύρι, το μαχλέπι και τη μαστίχα και προσθέστε το και αυτό στο μείγμα σας και ανακατεύετε με τον γάντζο πλέον του μίξερ, στην αρχή πιο αργά και μετά σε μέτρια ταχύτητα. 

Όταν η ζύμη σας πλέον έχει γίνει μαστιχωτή και ξεκολλάει εύκολα, βάλτε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” σε ζεστό μέρος για 4 ώρες περίπου.

Ξαναβάζετε τη ζύμη στο μίξερ και με τον γάντζο ζυμώματος το χτυπήστε για περίπου 30”.

Αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για ακόμη μία ώρα.

Ύστερα, χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγουμε σε μπαστούνια. Για να πλάθονται πιο εύκολα τα τσουρέκια, δοκιμάστε να βάζετε καλαμποκέλαιο στα χέρια σας.

Υπολογίστε ότι για κάθε τσουρέκι χρειάζονται τρία μπαστουνάκια. Αφού φτιάξετε τα τσουρέκια, τοποθετήστε τα σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα και πάλι να ξεκουραστούν για μισή ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

Στη συνέχεια περάστε από πάνω κάθε τσουρέκι με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίστε με το φιλέ αμυγδάλου.

Ψήσιμο:

Ψήστε τα τσουρέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο βίντεο από “Το Πρωινό” του Ant1.

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τίμος Ζαχαράτος μάς δείχνει τα μυστικά για τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια!

Ο αγαπημένος σεφ του «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος μάς δείχνει τα μυστικά για τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια! Τα πιο γευστικά και νόστιμα τσουρέκια, που...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...