Κοτόπουλο ολόκληρο, ξεροψημένο απέξω αλλά ζουμερό μέσα. Αυτό μας εξασφαλίζει αυτή η συνταγή.
Υλικά για το ψητό κοτόπουλο foodurismo
Ένα μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 2 – 2,5 κιλά
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό πολύ μαλακό (αφήστε το εκτός ψυγείου 1 ώρα)
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ξερό
1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο ξερό ή μαντζουράνα για πιο ελαφριά γεύση
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας ή μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
Για την κοιλιά του κοτόπουλου
1 μικρό μανταρίνι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Λίγα κλαδάκια θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο ή μαντζουράνα
Για γαρνιτούρα
πατάτες
χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
ελαιόλαδο
μουστάρδα
αλάτι και πιπέρι
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση, παραπάνω.