Quantcast

Μαύρος χοίρος φρικασέ με σελινόριζα

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Το φρικασέ είναι μια γενική ονομασία που περιγράφει ένα βραστό πιάτο που συνήθως γίνεται με αρνί ή μοσχάρι αλλά μπορεί να γίνει και με άλλα λευκά κρέατα. Ουσιαστικά, κόβεται σε κομμάτια και βράζεται σε σάλτσα, που μπορεί να δέσει με βούτυρο και κρέμα ή γάλα.

Συχνά περιέχει και άλλα υλικά και λαχανικά. Το Ελληνικό φρικασέ γίνεται συχνά με αρνάκι ή κατσικάκι και συνήθως περιέχει πράσινα αγριόχορτα ή μαρούλι ή σπανάκι ή και τα δυο. Το φαγητό δένεται με αυγολέμονο (αβγά χτυπημένα με λεμόνι και ζωμό από το κρέας) λίγο πριν το σερβίρισμα.

Υλικά

 
1 1/2 κιλό μαύρος χοίρος μπούτι
2 κ.σ. γιαούρτι
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κρόκοι αβγών
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες σελινόριζες με τα κοτσάνια και φύλλα
1 μάτσο σέλερι
2 κούπες λευκό κρασί
2 κούπες ζωμό λαχανικών
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
 
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ, ΠΟΠ Μαγειρική.
 
 
 
 
 
 
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Jean Marie Hoffman από τη Γαλλική Πρεσβεία μάς φτιάχνει χοιρινό φρικασέ γεμιστό με κιμά και σάλτσα αυγολέμονου!

Ο σεφ Jean Marie Hoffman ετοιμάζει για τους φίλους της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι!» χοιρινό φρικασέ γεμιστό με κιμά και σάλτσα αυγολέμονου!  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...