Το φρικασέ είναι μια γενική ονομασία που περιγράφει ένα βραστό πιάτο που συνήθως γίνεται με αρνί ή μοσχάρι αλλά μπορεί να γίνει και με άλλα λευκά κρέατα. Ουσιαστικά, κόβεται σε κομμάτια και βράζεται σε σάλτσα, που μπορεί να δέσει με βούτυρο και κρέμα ή γάλα.
Συχνά περιέχει και άλλα υλικά και λαχανικά. Το Ελληνικό φρικασέ γίνεται συχνά με αρνάκι ή κατσικάκι και συνήθως περιέχει πράσινα αγριόχορτα ή μαρούλι ή σπανάκι ή και τα δυο. Το φαγητό δένεται με αυγολέμονο (αβγά χτυπημένα με λεμόνι και ζωμό από το κρέας) λίγο πριν το σερβίρισμα.
Υλικά
1 1/2 κιλό μαύρος χοίρος μπούτι
2 κ.σ. γιαούρτι
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κρόκοι αβγών
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες σελινόριζες με τα κοτσάνια και φύλλα
1 μάτσο σέλερι
2 κούπες λευκό κρασί
2 κούπες ζωμό λαχανικών
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ, ΠΟΠ Μαγειρική.