Food & Diet

Πασχαλινό τσουρέκι: Η πιο εύκολη συνταγή δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Το τσουρέκι είναι ο “βασιλιάς” των γλυκών του Πάσχα και μικροί, μεγάλοι έχουν τη χαρά αυτές τις Άγιες ημέρες να το απολαμβάνουν.

Το να φτιάξει κανείς πασχαλινό τσουρέκι δεν είναι πολύ εύκολη υπόθεση, καθώς πρέπει να είναι έμπειρος ή επιδέξιος για να το κάνει μόνος.

Πολλές νοικοκυρές και φυσικά οι καταξιωμένοι σεφ το καταφέρνουν και με μεγάλη επιτυχία. 

Ήρθε ώρα να γίνεις μία από αυτούς!

Ο Άκης Πετρετζίκης σου έχει τη λύση και προτείνει την πιο εύκολη συνταγή για αφράτα πασχαλινά τσουρέκια. 

Δείτε τη συνταγή όπως δημοσιεύθηκε στη σελίδα του γνωστού σεφ akispetretzikis.com:

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 18 γρ. μαγιά ξηρή
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 80 γρ. γάλα
  • 200 γρ. νερό
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με λίγο νερό
  • 1 κ.γ. σουσάμι, λευκό
  • 1 κ.γ. σουσάμι, μαύρο
  • 1 κ.γ. παπαρουνόσπορο

Για το σερβίρισμα

  • 5 αβγά, βρασμένα και βαμμένα

Εκτέλεση

  1. Ανακάτεψε 200 γρ. από το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη μαγιά, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι σε ένα μπολ.
  2. Ζέστανε το γάλα, το νερό και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει χλιαρό το μείγμα μας και όχι να κάψει.
  3. Ανακάτεψε το μείγμα με τα υγρά με το μείγμα του αλευριού με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  4. Πρόσθεσε τα δύο αυγά και συνέχισε το ανακάτεμα.
  5. Μετέφερε το μείγμα στην επιφάνεια εργασίας μας, πρόσθεσε το υπόλοιπο αλεύρι και ξεκίνα το ζύμωμα μέχρι να έχεις μια ελαστική ζύμη.
  6. Ζύμωσε για 10 λεπτά. Μπορείς αυτή τη διαδικασία να την κάνεις και στο μίξερ, χρησιμοποιώντας τον γάντζο.
  7. Μετέφερε τη ζύμη σε ένα μπολ ελαφρώς λαδωμένο και σκέπασε με μια μεμβράνη. Άσε στην άκρη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  8. Μοίρασε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη.
  9. Δημιούργησε με το κάθε κομμάτι ζύμης ένα σκοινί περίπου ένα μέτρο μακρύ. Ένωσέ τα όλα στην άκρη μεταξύ τους και πλέξε μια πλεξούδα. Ένωσέ τα να γίνουν ένα στεφάνι.
  10. Μετέφερε την πλεξούδα μας σε ένα ταψί 30×40 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
  11. Σκέπασε με μία πετσέτα και άφησε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει.
  12. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  13. Αραίωσε τον κρόκο με λίγο νερό και με την βοήθεια ενός πινέλου άλειψε το στεφάνι μας με το αυγό.
  14. Πασπάλισε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο.
  15. Ψήσε για 35-40 λεπτά.
  16. Αφαίρεσε από τον φούρνο και πριν κρυώσει βάλε τα βρασμένα αυγά σε διάφορα σημεία στο στεφάνι μας.
  17. Άσε να κρυώσει καλά.

Δείτε ακόμα: Μήπως φάγατε πολύ στο πασχαλινό τραπέζι; Αυτό είναι το τέλειο ρόφημα για σας

Δείτε ακόμα: Πόσες θερμίδες έχει το Πασχαλινό τραπέζι; Τι να προσέξετε

Δείτε ακόμα: Vegan πασχαλινές συνταγές; Και όμως υπάρχουν και είναι πεντανόστιμες!

Glance Team

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

1 μήνα ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

1 μήνα ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

1 μήνα ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

1 μήνα ago