Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει λαχταριστά κρουσανάκια με κιμά!
Δείτε παρακάτω τη συνταγή και ακολουθήστε τις οδηγίες εκτέλεσης στο βίντεο για νόστιμα κρουασανάκια που θα ενθουσιάσουν!
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε:
- 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 ml γάλα πλήρες (χλιαρό)
- 1 κύβος νωπής μαγιάς
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
- 200 ml ελαιόλαδο
- 30 gr μπέικιν πάουντερ
- 50 ml νερό (χλιαρό)
Για τη γέμιση:
- 600 gr κιμάς ανάμεικτος (χοιρινό και μοσχάρι)
- 100 ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 300 ml ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
- 1 πρέζα κάρυ
- 1 πρέζα δυόσμος αποξηραμένος
- 1 πρέζα ρίγανη αποξηραμένη
- Βασιλικός, μαϊντανός (φρέσκα)
- 400 gr φέτα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την επάλειψη:
- 2 αυγά ολόκληρα
- 50 ml γάλα Σουσάμι δίχρωμο
- Παπαρουνόσπορος