Με φρέσκια μαγιά ή ξηρή, με ελαιόλαδο ή βούτυρο;
ΥΛΙΚΑ
για 3-5 τσουρέκια
1.200 αλεύρι για τσουρέκια (υπάρχουν αρκετά στα σούπερ μάρκετ, χρησιμοποίησα Μάννα το χρυσό) 100 γρ. φρέσκια μαγιά 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο και χλιαρό) 350 γρ. ζάχαρη 400 ml χλιαρό γάλα πλήρες 4 αυγά (ελαφρά χτυπημένα) 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη 2 κουταλάκια του γλυκού καρδάμωμο (κακουλέ) κοπανισμένο 1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι (ένα φακελάκι είναι αυτή η ποσότητα) 1 λοβός βανίλιας ή ένα φακελάκι άρωμα βανίλιας 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι αμύγδαλα φιλέ ή σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το γαρνίρισμα
Δείτε την εκτέλεση στο παραπάνω βίντεο.