Μία τάρτα gingerbread με γέμιση σοκολάτας ετοίμασε ο pastry σεφ Χρήστος Βέργαδος το μεσημέρι της Κυριακής στην κουζίνα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!».
Υλικά
Για τη βάση τάρτας:
- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. μελάσσα
- 1 αυγό
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση:
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 210 γρ. κρέμα γάλακτος
Δείτε παραπάνω το βίντεο με την παρασκευή του γλυκού.