Quantcast

Οι ειδικοί προειδοποιούν! Πόσο χρόνο πρέπει να περνάνε τα παιδιά μπροστά στις οθόνες!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Ο καθορισμός του χρόνου που πρέπει να περνάει ένα παιδί στην οθόνη είναι μια από τις πιο ενοχικές αποφάσεις που παίρνουνε οι σύγχρονοι γονείς. Συνεχώς ακούς τους νέους γονείς να συζητάνε πόσο είναι πάρα πολύ ή αν είναι «κακοί» γονείς που βασίζονται στον χρόνο οθόνης.

Στην πραγματικότητα, ο χρόνος οθόνης μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για το παιδί και τους γονείς. Ορισμένα προγράμματα είναι ακόμη και εκπαιδευτικά, ειδικά όταν παρακολουθούνται με φροντιστή. Οι παραστάσεις με τραγούδια και ρυθμικές μελωδίες, για παράδειγμα, μπορούν να βοηθήσουν στη γλωσσική παραγωγή των παιδιών.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος στην υπερβολική χρήση του χρόνου οθόνης. Μπορεί γρήγορα να αφαιρέσει από τον ποιοτικό χρόνο που αφιερώνεται στη μάθηση από έναν φροντιστή

Οι ειδικοί απαντούν πόσο χρόνο πρέπει να περνάει το παιδί μπροστά σε οθόνες!

Η Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (AAP) βασίστηκε σε μια ποικιλία ερευνών που έχουν γίνει όσο αφορά τον χρόνο οθόνης. Συνιστούν, λοιπόν, τα εξής:

Παιδιά 18 μηνών και κάτω: Δεν επιτρέπονται οι οθόνες, εκτός από συνομιλίες μέσω βίντεο με την οικογένεια και τους φίλους.

18 μηνών έως 2 ετών: Μην επιτρέπετε στο παιδί σας να χρησιμοποιεί οθόνες μόνο του. Επιλέξτε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλής ποιότητας και παρακολουθήστε το μαζί με το παιδί σας για να βεβαιωθείτε ότι κατανοεί το υλικό.

2 έως 5 ετών: Περιορίστε τον χρόνο οθόνης σε μία ώρα την ημέρα και παρακολουθήστε μαζί, αν είναι δυνατόν.

6 ετών και άνω: Τοποθετήστε σταθερά όρια στον χρόνο οθόνης, όπως καθορίζονται από την οικογένεια. Βεβαιωθείτε ότι ο χρόνος οθόνης δεν επηρεάζει τον ύπνο, την άσκηση ή τη συμπεριφορά του παιδιού σας.

Το πρόβλημα με τον υπερβολικό χρόνο οθόνης είναι ότι μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη, την ανάπτυξη της γλώσσας και τις δεξιότητες γραμματισμού του παιδιού σας, οπότε θέστε ξεκάθαρα όρια και μείνετε σταθεροί στο πρόγραμμά σας.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Οι απαγορευμένες φράσεις που δεν πρέπει να λες στο παιδί σου!

Δείτε ακόμη: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό;

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...