Quantcast

Πώς η επιστήμη απέδειξε ότι η αγάπη είναι πράγματι τυφλή!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Λένε ότι η αγάπη είναι τυφλή και κάποιοι από μας ίσως να το έχουμε βιώσει! Μπορεί κάποιοι να μην το πιστεύουν και άλλοι να μην μπορούν να το εξηγήσουν, ωστόσο η αγάπη είναι πράγματι τυφλή και το γεγονός επιβεβαιώνει και η επιστημονική ομάδα του University College London. 

Στην τελευταία μελέτη του πανεπιστημίου απέδειξαν ότι η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει εντελώς τις περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν την κριτική σκέψη. Έχουν επίσης βρει ότι όταν πλησιάζετε σε κάποιον, ο εγκέφαλος δεν αναλύει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ατόμου.

Η μελέτη διεξήχθη σε 20 νέες μητέρες και διαπιστώθηκε ότι οποιαδήποτε μορφή αγάπης παράγει παρόμοια αποτελέσματα τύφλωσης. Η ερευνητική ομάδα αξιολόγησε τον εγκέφαλο είκοσι νεαρών μητέρων, καθώς είδαν τις φωτογραφίες των δικών τους παιδιών, άλλων παιδιών με τα οποία γνώριζαν και των ενηλίκων φίλων τους. Η ομάδα αποκάλυψε ότι τα πρότυπα της εγκεφαλικής δραστηριότητας αυτών των είκοσι γυναικών ήταν πολύ παρόμοια με άλλες γυναίκες, τα οποία εντοπίστηκαν σε μια προηγούμενη μελέτη που εξετάζει τα αποτελέσματα της αγάπης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η περιοχή του εγκεφάλου που κάνει αρνητικές κρίσεις έδειξε μια εκπληκτική μείωση των επιπέδων δραστηριότητας όταν οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι.

Η αγάπη είναι πράγματι τυφλή

Η μελέτη έδειξε ότι η αγάπη είναι σε θέση να προκαλέσει το ίδιο αποτέλεσμα με την τύφλωση στον εγκέφαλό μας. Αυτά τα συναισθήματα υποτάσσουν την ικανότητα να αξιολογεί κριτικά κάποιον και να κατανοεί αρνητικά συναισθήματα.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, διαπιστώθηκε ότι η μόνη διαφορά μεταξύ των ρομαντικών συναισθημάτων και των μητρικών συναισθημάτων ήταν ότι μόνο το πρώτο έδειξε κλιμακωτή δραστηριότητα στον υποθάλαμο, ο οποίος συνδέεται με συναισθήματα διέγερσης.

Οι ερευνητές έχουν πει ότι η δύναμη της αγάπης είναι κίνητρο και συναρπαστική.

«Η έρευνά μας μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι η ανθρώπινη προσκόλληση χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό push-pull που ξεπερνά την κοινωνική απόσταση, απενεργοποιώντας τα δίκτυα, εξηγώντας τη δύναμη της αγάπης να παρακινεί και να ενθουσιάζει», ο επικεφαλής ερευνητής δρ. Andreas Bartels.

Photos: Istock

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί δυσκολευόμαστε να λάβουμε την αγάπη;

Άραγε, είναι πιο εύκολο να δώσεις ή να λάβεις αγάπη; Προς έκπληξη, μέσα από μια έρευνα του Psycology Today, φάνηκε πως οι περισσότεροι είπαν...

4+1 στόχοι που πρέπει να βάλεις για τη νέα χρονιά

Με το 2020 να μας αποχαιρετάει σιγά, σιγά, όλοι μας βάζουμε λίγους ή και πολλούς στόχους για τη νέα χρονιά. Όμως, ανάμεσα σε άλλους,...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...