Quantcast

Ζεστό ή κρύο νερό: Τα σημαντικά οφέλη από το σωστό πλύσιμο του προσώπου

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Το πλύσιμο του προσώπου σου είναι το πρώτο βήμα για την σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου! Ποια είναι, όμως, η κατάλληλη θερμοκρασία νερού και η συχνότητα του;

Eίναι γεγονός ότι το πλύσιμο με κρύο νερό επηρεάζει το δέρμα με πολλούς θετικούς τρόπους! Η πρόληψη της ακμής, για παράδειγμα, είναι ένα από αυτά τα πιθανά οφέλη του. Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό νερό αφαιρεί τα έλαια και μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, το κρύο νερό κάνει εξαιρετική δουλειά στη ρύθμιση των επιπέδων της λιπαρότητας του δέρματος σου αλλά… έχει άλλα οφέλη;

Κρύο νερό ή ζεστό νερό για το πλύσιμο του προσώπου;

Το κρύο νερό μπορεί να είναι καλύτερο για ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως η ροδόχρου ακμή, ενώ το ζεστό νερό κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να διαστέλλονται περισσότερο, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται πιο κόκκινο.

Από την άλλη πλευρά, το κρύο νερό αν και μπορεί να μοιάζει σαν ένα μικρό σοκ στο σύστημα σου, είναι εξαιρετικό για το πρόσωπό σου καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος.

Σύμφωνα με έρευνα, αυτό προκύπτει από την έκθεση του δέρματος στο κρύο νερό που στέλνει ροή αίματος, η οποία στη συνέχεια παρέχει στο δέρμα καλύτερη προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, όπως η ρύπανση. Έτσι, δίνει στο δέρμα σου φωτεινότητα και υγιή λάμψη. 

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου;

Γενικά, θα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ). Το πολύ πλύσιμο μπορεί στην πραγματικότητα να στεγνώσει το δέρμα σου και να προκαλέσει ερεθισμό, οπότε πρόσεξέ το!

Κάτι που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι συλλέγεται μία ανησυχητική ποσότητα βακτηρίων στις μαξιλαροθήκες μας, επομένως είναι σημαντικός ένας γρήγορος καθαρισμός το πρωί πριν από την ενυδατική σου κρέμα.

istock

Αυτό το ημερήσιο πλύσιμο είναι σημαντικό, καθώς βοηθά στη μείωση του πρηξίματος που έχουμε συχνά όταν ξυπνάμε!

Τέλος, το νυχτερινό πλύσιμο είναι απαραίτητο για να αφαιρέσεις από το δέρμα σου οποιοδήποτε μακιγιάζ και υπολείμματα που μαζεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: DIY μάσκα προσώπου: Το θαύμα της φύσης κερδίζει τον ερεθισμό και το ξηρό δέρμα!

Δείτε ακόμη: 2+1 DIY μάσκες προσώπου για να απαλλαγείς από τις έντονες ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...