Μπορείς να απολαύσεις πατάτες τηγανητές, χωρίς τύψεις;
Και φυσικά μπορείς! Δοκίμασε να φτιάξεις λαχταριστές πατάτες σαν τηγανητές στο φούρνο με την παρακάτω συνταγή και δε θα σου ξαναλείψει ποτέ το αγαπημένο σου συνοδευτικό.
Στα plus είναι το ότι είναι πολύ πιο εύκολο να τις φτιάξεις και δε χρειάζεσαι τηγάνι που όλες ξέρουμε ότι είναι… “μπελαλίδικο”!
Υλικά:
- 2-3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια όπως θα της έκανες για το τηγάνι. Θα μπορούσες να τις κάνεις και σε ροδέλες αμα θέλεις.
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ό,τι μυρωδικό θέλεις, όπως ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο κτλ.
Εκτέλεση:
- Προθερμένεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί που θα χρησιμοποιήσεις.
- Σε ένα μπολ, ρίξε ρις κομμένες πατάτες πο λάδι και τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κ.α.) και ανακάτεψε καλά.
- Στρώσε όμορφα πάνω στη λαδόκολλα τις πατάτες, να μην είναι “κολλημένες” η μία πάνω στην άλλη.
- Ψήσε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά (Ο χρόνος διαφέρει ανάλογα πόσο χοντροκομμένες είναι οι πατατούλες).
Καλή απόλαυση!