Quantcast

Σπυράκια: Μία ακόμη αντίδραση του δέρματος… ή η αρχή για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας;

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Όταν χρησιμοποιείς ένα νέο προϊόν περιποίησης δέρματος, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβεις εάν το δέρμα σου καθαρίζει ή αντιδρά με το ξέσπασμα από σπυράκια που παρατηρείς.

Η βασική διαφορά είναι ότι εάν το δέρμα σου καθαρίζει, μπορεί να είναι ωφέλιμο να συνεχίσεις με το προϊόν μέχρι να βγει από την άλλη πλευρά και να δεις τα αποτελέσματα, ενώ εάν το δέρμα σου αντιδρά, είναι καλύτερο να πατήσεις… παύση.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ξεσπάσματος και καθαρισμού;

Ο λόγος για τον οποίο ορισμένες θεραπείες μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια αντίδραση σε εξάρσεις είναι επειδή αυξάνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων με στόχο να γυαλίσουν το ανώτερο νεκρό στρώμα του δέρματος για να αποκαλύψουν το φρέσκο, νεανικό δέρμα από κάτω.

Αυτό σημαίνει ότι σε βοηθούν να αποβάλλεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου πιο αποτελεσματικά μακροπρόθεσμα, ώστε να μην συσσωρεύονται και να φράζουν τους πόρους σου.

Πώς φαίνεται ο “καθαρισμός” του δέρματος;

Το “καθάρισμα” και τα ξεσπάσματα μπορεί να έχουν ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση, επομένως είναι δυνατό να αναγνωρίσεις ποιο είναι ποιο.

Τα ξεσπάσματα ακμής παίρνουν μια σειρά από διαφορετικές μορφές, όπως μαύρα στίγματα, κόκκινα σπυράκια στην επιφάνεια του δέρματος (τα οποία οι δερματολόγοι αναφέρονται ως βλατίδες) και κύστεις.

Ο “καθαρισμός” είναι ελαφρώς διαφορετικός, καθώς εμφανίζεται στο δέρμα ως επί το πλείστον ως μαύρα στίγματα ή μικρά εξογκώματα στο χρώμα του δέρματος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αλλά είναι, επίσης, πιθανό να προκαλέσει παρόμοια σημάδια με ένα ξέσπασμα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να καθαρίσει το δέρμα;

Δυστυχώς, αυτό μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία και μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις μήνες πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα αποτελέσματα, ειδικά εάν η θεραπεία είναι μια φαρμακευτική θεραπεία για την ακμή.

Εάν μόλις ξεκίνησε μια νέα θεραπεία για τις κηλίδες σου και έχετε λίγα ξεσπάσματα για να ξεκινήσεις, να είσαι υπομονετική, καθώς είναι πιθανό να φύγουν γρήγορα και θα ηρεμήσεις μόλις τα οφέλη της θεραπείας έχουν την ευκαιρία για έναρξη δράσης.

Photos: Istock

Δείτε ακόμη: Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα: Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα σου είναι εδώ

Δείτε ακόμη: Αυτοί είναι οι λόγοι που το γάλα γαϊδούρας θα αλλάξει το δέρμα σου!

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς να εξαφανίσεις ένα σπυράκι σε μία ώρα και να το κάνεις λιγότερο κόκκινο!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σπυράκια είναι το πιο κοινό παράπονο για το δέρμα μας, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι εμφανίζονται στις...

3+1 tips για να σταματήσεις να πειράζεις τα σπυράκια στο πρόσωπό σου!

Το έχουμε ξανακούσει. Στο το έχουμε ξαναπεί. Μην πειράζεις τα σπυράκια σου! Ενώ προσπαθούμε πάντα να κάνουμε πράξη αυτό που κηρύττουμε, η ζωή έρχεται γρήγορα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...