Quantcast

10 καλοκαιρινές συνήθειες που θα κρατήσουμε το χειμώνα

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Δε θέλω να αποχαιρετάω το καλοκαίρι.

Θέλω να το κρατάω κοντά μου για όλο το χρόνο. Αν κρατήσω και τους χειμερινούς μήνες κάποιες δραστηριότητες που κάνω μόνο στις διακοπές, τότε θα νιώθω αλλιώς, όταν θα με πνίγουν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Έλα να βρούμε πραγματάκια-κολπάκια που θα μας φωτίζουν τις μουντές μέρες του χειμώνα:

  • Τουλάχιστον μια φορά το μήνα δε θα βάζουμε ξυπνητήρι. Όπως στις διακοπές!

(Σίγουρα όσοι έχουν παιδιά, θα δυσκολευτούν να το τηρήσουν, αλλά είναι εφικτό αν ξυπνήσει πχ ο μπαμπάς για αυτή την ειδική μέρα). Με λίγα λόγια: χουζούρεμα, ονειροπόληση στο κρεβάτι.

  • Περισσότερος χρόνος με τους φίλους και την οικογένεια μου. Δε θα τους βλέπω μόνο όταν παίρνω άδεια από την δουλειά μου. Θα πηγαίνω για ένα-έστω γρήγορο- καφέ για αποσυμφόρηση. Για ένα φαγητό την Κυριακή. Ποιοτικός χρόνος, λίγες ώρες «επαφής».
  • Θα συνεχίσω να διαβάζω κούτσου-κούτσου τα λογοτεχνικά μου βιβλία. Λίγες σελίδες την ημέρα! Ρώτα φίλους σου που διαβάζουν περισσότερο από εσένα, να σου προτείνουν 2-3 βιβλία που ξεχώρισαν για να είσαι σίγουρη ότι αξίζουν το χρόνο σου και θα περάσεις καλά. Επίσης, μετά την ενδοσκόπηση της καραντίνας, έχουν αρχίσει και μου αρέσουν πολύ τα ψυχολογικά βιβλία με πρακτικές συμβουλές που σου διευκολύνουν τη ζωή. Έως σε ξεμπλοκάρουν.
  • Φρούτα, λαχανικά, νερό. Το καλοκαίρι με την ζέστη, επιλέγουμε αυθόρμητα πιο υγιεινές διατροφικές συνταγές. Δροσερές σαλάτες με άφθονα-γεμάτα βιταμίνες-υλικά, πίνουμε πολλά υγρά και ενυδατωνόμαστε περισσότερο. Και μετά το χειμώνα λόγω καιρού και επειδή κανείς δε μας βλέπει στην παραλία, αρχίζουμε τα παστίτσια και τα γιουβέτσια. (τουλάχιστον εγώ..!)
  • Θα συνεχίσω να φοράω αντηλιακό. Στο πρόσωπο ειδικά είναι απαραίτητο σου λέω. Ο ήλιος έχει αλλάξει, είναι πολύ πιο επιθετικός με την επιδερμίδα μας και δεν αστειεύεται. Δυστυχώς ή ευτυχώς το αντηλιακό δεν ανήκει πια μόνο στους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι συνήθεια που πρέπει να μείνει. 12 μήνες το χρόνο… (Κατανοώ πως είναι σπαστικό, γιατί είναι μία έξτρα «κίνηση» που οφείλεις να προσθέσεις στην περιποίηση σου αλλά είναι ταυτόχρονα και έξτρα μέριμνα για την ομορφιά σου. Δεν αφήνουμε τον ήλιο να γεράσει το δέρμα μας και να μας γεμίσει πανάδες.)
  • Φροντίζουμε τα φυτά και το σπίτι μας περισσότερο. Ποτίζουμε τις γλάστρες με επιμέλεια για να μη μας μαραθούν στους καύσωνες, είμαστε «νοικοκυρές» γιατί δεν δουλεύουμε τόσο στο φουλ. Και το χειμώνα το χάος. Αυτή τη σεζόν θέλω να είμαι λίγο πιο επιμελής με το σπίτι και το μπαλκόνι μου και λιγότερο τσαπατσούλα!
  • Θερινά σινεμά και θέατρα. Πηγαίνουμε με ευκολία το καλοκαιράκι, χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει και πίνουμε τη μπυρίτσα μας. Παίρνουμε αγκαλιά τα ποπ κορν, βλέποντας ωραίες ταινίες και παραστάσεις. Και το χειμώνα θέλουμε, αλλά… δεν προλαβαίνουμε! Μην ξεχνάς ότι αυτά που μας ευχαριστούν όταν είμαστε πιεσμένοι δεν μας «τρώνε» χρόνο. Μας ανανεώνουν. Και όταν ξαναπιάσουμε τη δουλειά την επόμενη μέρα γινόμαστε πιο αποδοτικοί.
  • Φροντίδα του εαυτού μας. Ένα μανικιούρ, ένα πεντικιούρ, ένα scrub σώματος/προσώπου,  αποτρίχωση. Το καλοκαίρι δεν ξεχνιόμαστε ποτέ. Το χειμώνα… χμ…
  • Εξερεύνηση νέων τόπων, είμαστε πιο τολμηροί, δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Δεν αράζουμε. Δεν κάνουμε ρουτινιάρικα τα ίδια και τα ίδια. Περπατάμε, κάνουμε θαλάσσια σπορ (εγώ ανέβηκα σε αλεξίπτωτο), πάμε πιο εύκολα σε μέρη που δεν έχουμε ξαναπάει. Βγαίνουμε από το καβούκι μας. Φοβόμαστε λιγότερο. Το χειμώνα το να αλλάξουμε θέση στον καναπέ, μας φαίνεται κουραστικό και άκρως τολμηρό.
  • Χαμογελάμε πιο συχνά. Είμαστε η πιο χαλαρή εκδοχή του εαυτού μας, είμαστε πιο ανοιχτοί στους αγνώστους, κυκλοφορούμε στο δρόμο με μαγιό και παρεό. Με μαλλιά γεμάτα αλάτι. Και μας αρέσει. Το θεωρούμε απόλυτα φυσικό. Αυτή την ανεμελιά, την θέλω και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου! Ψηφίζω ξεγνοιασιά. Παιδικότητα. Και το χειμώνα. Και το φθινόπωρο. Και την άνοιξη. Όλο το χρόνο! Αμήν.

Xxx

Κατερίνα

Υγ: το αρθράκι αυτό το γράψαμε παρέα με τη φίλη μου την Άσπα ένα ξέγνοιαστο καλοκαιρινό απόγευμα με τα πόδια μας πάνω στον τραπεζάκι του μπαλκονιού. Χαμογελαστές και ξέγνοιαστες. 

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3+1 must αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην ρουτίνα ομορφιάς σου τον χειμώνα!

Ο χειμώνας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην επιδερμίδα σου και μπορεί να νιώθεις ότι δεν υπάρχει διαφυγή. Οι κρύες συνθήκες έξω αφήνουν το δέρμα σου κόκκινο και...

Έρχεται ο δεύτερος πιο βαρύς χειμώνας των τελευταίων 17 ετών!

Ένας από τους πιο βαρείς χειμώνες που έχουμε ζήσει τα τελευταία 17 χρόνια αναμένεται να είναι ο φετινός.  Μάλιστα ήδη έχει... δείξει και στη χώρα...

Λόγοι που τα πουλόβερ είναι το καλύτερο κομμάτι της ντουλάπας σου

Φανταστείτε το εξής: ο καιρός είναι ψυχρός και κουλουριάζεστε στον καναπέ με μια άνετη κουβέρτα, ζεστό φλιτζάνι τσάι, και φοράτε το πιο άνετο πουλόβερ...

Ξεκινά επίσημα ο χειμώνας την Τρίτη με το χειμερινό ηλιοστάσιο και τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου

Την Τρίτη το απόγευμα 21 Δεκεμβρίου, περίπου στις 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο, έτσι θα ξεκινήσει και τυπικά ο φετινός χειμώνας στην...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...