Quantcast

Όνειρα Γλυκά σε 15+1 βήματα

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι μία καλή μέρα ξεκινάει από μία ήρεμη βραδιά;

Ο βαθύς ποιοτικός ύπνος είναι η νέα πολυτέλεια.

Έχεις κι εσύ προβλήματα με τον ύπνο; Θα σε βοηθήσω να τα νικήσεις με 16 απλούστατες λύσεις. (χωρίς να μετρήσεις προβατάκια!)

H ρουτίνα σου πριν το βραδινό ύπνο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική και καθόλου βαρετή!

ΔΕΝ χρειάζεται να ακολουθήσεις ΟΛΑ τα επόμενα night routine tips.

Κάποια τα εφαρμόζω καθημερινά, άλλα πιο σπάνια, κάποια άλλα είναι μυστικά των φιλενάδων μου.

Σημασία έχει να κατακτήσεις τον πολυπόθητο ήρεμο ύπνο, για να κάνεις τις μέρες σου δραστήριες. Γεμάτες ενέργεια!

Τα βήματα για ύπνους ονειρεμένους:

  1. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο και βάλε ρούχα ύπνου που σου αρέσουν. Φρόντισε να μην είναι ούτε πολύ ελαφριά και κρυώνεις αλλά ούτε υπερβολικά ζεστά και ιδρώνεις δίχως αύριο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  2. Προτίμησε ελαφριά γεύματα το βράδυ. Πίστεψε με όταν ξαπλώσεις το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι η δυσπεψία.
  3. Πριν ξαπλώσεις, βρες τα ρούχα που θα φορέσεις αύριο, τακτοποίησε λίγο το υπνοδωμάτιο -να μην είναι σαν ανατιναγμένο-, φτιάξε την τσάντα σου με όσα θα χρειαστείς την επόμενη μέρα.
  4. Επίσης, κάνε για 1 λεπτό λίγο stretching. Ναι, συνηθίζεται το πρωί να το συνιστούν, αλλά τεντώσου για να φύγει η ένταση και λίγο πριν ξαπλώσεις.
  5. Γενικά κάνε την καλύτερη επένδυση, αγοράζοντας ένα καλό στρώμα που σε ανακουφίζει. Και μαξιλάρι βολικό. Το κατάλληλο για σένα. (Θυμίζω τα στρώματα δεν είναι για πάντα, ανεξαρτήτως κόστους, πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε δέκα χρόνια)
  6. Πριν λίγο καιρό, πήρα 2 σετ σεντόνια που μου αρέσουν πολύ, είναι απαλά και τα σχέδια τους είναι του γούστου μου. Μην δίνεις χρήματα μόνο για ρούχα, καλλυντικά, κοσμήματα. Με τα σεντόνια μας «συναντιόμαστε» κάθε μέρα. Δώσε βάση και βάλε αισθητική στο υπνοδωμάτιο σου. Όλα παίζουν τον ρόλο τους.
  7. Απόφυγε τηλεφωνήματα με άτομα που έχουν τη δύναμη να σε ταράξουν. Κι αύριο μέρα είναι, λίγο πριν κοιμηθείς μην τους χαρίζεις την χαλάρωση σου.
  8. Το νερό μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία μας, αλλά λίγο πριν ξαπλώσουμε, μπορεί να γίνει λόγος για να σηκωθούμε το βράδυ από το κρεβάτι και να διακόψουμε τον ύπνο, οπότε… άστο καλύτερα. Μια μικρή κούπα χαμομήλι όμως τη συνιστώ, αν νιώθεις υπερένταση.
  9. Άναψε ένα κερί. Σου κάνει παρέα και φτιάχνει την ατμόσφαιρα. Ιδανικά το άρωμα λεβάντας χαλαρώνει. Ακόμα, κάτω από το μαξιλάρι μου βάζω σε ένα τούλινο σακουλάκι αποξηραμένη λεβάντα. Ή μπορείς να στάξεις μια σταγόνα από αιθέριο έλαιο λεβάντας στο προσκέφαλο. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ έως τώρα, τώρα ήρθε η ώρα!!
  10. Αν σου αρέσει το διάβασμα, άνοιγε το βιβλίο σου. Εγώ προσωπικά το ανοίγω, διαβάζω 2-3 σελίδες όταν είμαι κουρασμένη και ζζζ… νυστάζω απευθείας!
  11. Εναλλακτικά, αυτό δεν το κάνω, αλλά το έκανε για πολλά χρόνια η κολλητή μου, έγραφε σε ένα μικρό ημερολόγιο σκέψεις ή τι έκανε μέσα στην ημέρα. Αν σου ακούγεται ελκυστικό, δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις!
  12. Δεν έχω ακούσει άφθονες τέτοιες περιπτώσεις, αλλά εάν του συντρόφου σου του αρέσει να κάνει μασάζ, ζήτησε του ένα δεκάλεπτο το βράδυ. Καλύτερα δεν γίνεται!
  13. Μη το ξεχάσω: βάλε ξυπνητήρι και μία ώρα πριν κοιμηθείς έχε το κινητό σου στο αθόρυβο. Να σου θυμίσω ότι οι οθόνες γενικά  και ειδικότερα τα social media ακριβώς πριν τον ύπνο αντενδείκνυνται; Είναι στρεσογόνα…
  14. Κοιμήσου νωρίς. Το βιολογικό μας ρολόι δεν είναι φτιαγμένο να κοιμόμαστε ξημερώματα. Όσο πιο νωρίς «προπονηθείς» να κοιμάσαι, τόσο πιο ποιοτικό ύπνο θα αποκτήσεις. Θα έλεγα για το 8ωρο που θεωρείται η minimum ιδανική διάρκεια ύπνου, αλλά φοβάμαι μη φάω ντομάτες από όσες δεν μπορούν-βάσει υποχρεώσεων-να το τηρήσουν!
  15. Δεν ξέρω αν πιστεύεις και προσεύχεσαι, αλλά ακόμα και να μην είσαι θρησκευόμενη, μπορείς μόλις ακουμπήσεις το κεφαλάκι σου στο μαξιλάρι να πεις από μέσα σου ένα «ευχαριστώ». Που έχεις την υγεία σου και το μυαλό σου. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και η αίσθηση της ευγνωμοσύνης προσφέρει μία εσωτερική γαλήνη.
  16. Πες «σε αγαπάω» σε όσους αγαπάς και σου κάνουν τη ζωή ομορφότερη. Μην το ξεχνάς. Το «σ αγαπώ» δεν το βαρέθηκε ποτέ κανείς.

Καληνύχτα και …

Όνειρα Γλυκά!

Xxx

Κατερίνα 

Υγ : «κι απονήρευτα»  😉

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατερίνα Γερονικολού: “Πήγα στη Μιμή Ντενίση και μου είπε ότι είχε κλείσει για τον ρόλο τη Βάσω Λασκαράκη”

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη» το μεσημέρι της Δευτέρας βρέθηκε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην Ελένη Μενεγάκη. Μεταξύ άλλων...

Η on camera αμηχανία της Κατερίνας Γερονικολού: “Τώρα αυτό με φέρνει σε δύσκολη θέση…”

Δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας “Κουραμπιέδες από χιόνι” που πρωταγωνιστεί. Μια από τις ερωτήσεις που δέχτηκε η...

Βάσω Λασκαράκη: Η σχέση με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη Κατερίνα Γερονικολού

Μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό “ΟΚ!” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο έδωσε η Βάσω Λασκαράκη. Η γνωστή ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρώην σύζυγό της, Γιάννη...

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τους ενοχλητικούς εφιάλτες!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό behavioural sleep medicine, παρουσιάζονται οι εφιάλτες και χαρακτηρίζονται ως έντονα τρομακτικά όνειρα που μπορούν να βγάλουν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...