Fitness

2+1 βασικές συμβουλές για επιτυχημένη άσκηση

Παρόλο που η σωματική άσκηση μοιάζει με μια μακρά, χρονοβόρα διαδικασία, η προσπάθεια που καταβάλλεται έχει πολλά θετικά αποτελέσματα. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε το γυμναστικό ταξίδι σας για να έχετε ένα καλύτερο σώμα για να νιώσετε υπέροχα, ακολουθούν μερικές συμβουλές:

1. Kαθημερινή άσκηση
Ασκήσου καθημερινά για τουλάχιστον μία ώρα. Δεν χρειάζεται να εξαντληθείτε από το τρέξιμο, το τζόκινγκ κ.λπ., αλλά θα πρέπει να έχετε κάποιο είδος μέτριας σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά σας. Εάν θέλετε να χάσετε λίγα κιλά γρήγορα, κάντε προπόνηση υψηλότερου επιπέδου. Για παράδειγμα, κάντε μια βόλτα με γρήγορο ρυθμό για μια ώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε τζόκινγκ και να ορίσετε συγκεκριμένα διαστήματα για σπριντ κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε έντονο πόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας. Μόνο μια προειδοποίηση: Οι μύες σας θα πονάνε μετά από προπόνηση υψηλής έντασης. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας αλλάζει προς το καλύτερο. Φροντίστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να τρώτε τρόφιμα με αξιοπρεπή ποσότητα πρωτεΐνης μετά από κάθε προπόνηση. Η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους μυς σας.

2. Φάτε τα σωστά τρόφιμα
Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ σας λέει το στομάχι σας να φάτε γλυκά, προσπαθήστε να μείνετε μακριά τους. Η ζάχαρη δεν θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε φόρμα. Ακόμα κι αν είναι μόνο ένα ζαχαρωτό ή μια μπάρα, το ένα τελικά θα σας παρασύρει και σε ένα άλλο. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι το καλύτερο φαγητό όταν θέλετε να γραμμώσετε. Τα μήλα, για παράδειγμα, κάνουν το στομάχι να αισθάνεται γεμάτο έως και 3 με 4 ώρες. Τα πράσινα λαχανικά όπως τα πράσινα φασόλια και το μπρόκολο διατηρούν το πεπτικό σύστημα καθαρό και σε λειτουργία.
Επίσης, βάλτε στη διατροφή σας άπαχα κρέατα όπως γαλοπούλα και κοτόπουλο. Θαλασσινά, όπως, γαρίδες, που είναι επίσης εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις. Αυτά τα τρόφιμα είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και υγιή θρεπτικά συστατικά για να διατηρήσουν τους μυς σε φόρμα και έτοιμους για προπόνηση.

3. Παρακολουθήστε τις θερμίδες και την πρόσληψη τροφής ανά ημέρα
Η παρακολούθηση του αριθμού των θερμίδων που τρώτε σε μια μέρα θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε τη σωματική σας άσκηση. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι μάζες σώματος των body builders είναι τόσο μεγάλες; Αυτό συμβαίνει επειδή σχεδιάζουν τα γεύματά τους και λαμβάνουν περισσότερες (υγιείς) θερμίδες από το μέσο άτομο. Από την άλλη πλευρά, η απώλεια βάρους και η προσπάθεια για σωματική διάπλαση θα απαιτήσει περισσότερη σωματική άσκηση από τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Glance Team

Recent Posts

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός…

1 μήνα ago

Νίκος Καρβέλας: Ο λόγος που παντρεύτηκε με την Αννίτα Πάνια

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας βρέθηκε ο Νίκος Καρβέλας σε μια…

1 μήνα ago

Τατιάνα Στεφανίδου: Το φόρεμά της έχει το χρώμα της σεζόν! Ταιριάζει σε ξανθές & μελαχρινές

Με ένα φόρεμα που έχει αναμφίβολα το χρώμα της σεζόν εντοπίσαμε στο Instagram την Τατιάνα…

2 μήνες ago

Ξέχνα το κλασικό κόκκινο! Η Φαίη Σκορδά έκανε στα νύχια της την νέα εκδοχή του

Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν για τα νύχια τους τα έντονα χρώματα, τότε η…

2 μήνες ago

Ιωάννα Τούνη: Παραπέμπονται για κακουργηματικές πράξεις οι εμπλεκόμενοι του revenge porn της

Σε δική για κακούργημα παραπέμπονται οι δυο άνδρες που είχε καταγγείλει η Ιωάννα Τούνη για…

2 μήνες ago

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: “Σαρώνει” στα trends το χρώμα που έκανε στα μαλλιά της (και όχι άδικα)

Σαρώνει κυριολεκτικά στις τάσεις, η τεχνική και το χρώμα που είδαμε να έχει στα μαλλιά…

2 μήνες ago