Σου αρέσει ο σαρακοστιανός χαλβάς; Μάθε την πιο εύκολη, νόστιμη, γευστική και υγιεινή συνταγή για να φτιάχνεις το παραδοσιακό γλύκισμα μόνη στο σπίτι!
Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μέσω της σελίδας του akispetretzikis.com την απόλυτη συνταγή!
Χαλβάς με ταχίνι
Υλικά
- 350 γρ. ταχίνι
- 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. γλυκόζη, ή μέλι
- 70 γρ. νερό
- 1 βανιλίνη
- 120 γρ. αμύγδαλα, ψημένα, προαιρετικά
- 20 γρ. κακάο, προαιρετικά
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- χυμό λεμονιού
Παρασκευή
Βάλε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ.
Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε στο τηγάνι τη ζάχαρη, τη γλυκόζη ή το μέλι, το νερό και ανακάτεψε με μια κουτάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αρχίσει να γίνεται καραμέλα.
Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι, ανακατεύοντας με την κουτάλα πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Πρόσθεσε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προαιρετικά, είτε προσθέτεις ψημένα αμύγδαλα και ανακατεύεις καλά, είτε βάζεις κακάο, και ανακατεύεις ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μετέφερε το μείγμα σε φόρμα για χαλβά και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.
Σέρβιρε με μέλι ή χυμό λεμονιού.
Δείτε ακόμα: Υγιεινός χαλβάς με ταχίνι και μέλι
Δείτε ακόμα: Σουσάμι: Ανακάλυψε τα πλούσια οφέλη που έχει το ταχίνι στην υγεία σου