Το tarte Tatin, που πήρε το όνομά του από τις αδελφές Tatin που το εφευρέθηκαν και το σερβίρουν στο ξενοδοχείο τους ως το χαρακτηριστικό πιάτο του, είναι ένα γλυκό στο οποίο τα φρούτα είναι καραμελωμένα σε βούτυρο και ζάχαρη πριν ψηθεί η τάρτα.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή από την εκπομπή της ΕΡΤ, “ΠΟΠ μαγειρική”:
Υλικά
6 μήλα
150γρ. ζάχαρη
100γρ. βούτυρο
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
1 φασόλι βανίλιας κομμένο στη μέση
1 φύλλο σφολιάτας
Δείτε το παραπάνω βίντεο.
Ο Χρήστος Βέργαδος φτιάχνει τάρτα cookies με γέμιση καραμέλα – σοκολάτα