Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι από τον σεφ Πέτρο Συρίγο!
Υλικά:
Για το σιρόπι φλούδα από ένα λεμόνι, 1 κ.σ. χυμό λεμόνι, 400 γρ. νερό, 2 κ.σ. γλυκόζη Για την κρέμα: 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 176 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 700ml γάλα πλήρες 300ml κρέμα γάλακτος 35%, 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 2 βανίλιες σκόνη, ξύσμα από ένα λεμόνι Για το στήσιμο: 350 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο, 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!
Δείτε ακόμη: Χοιρινές μπριζόλες με μπύρα, μανιτάρια και πιπεριές