Ο Γαβιήλ Νικολαΐδης μάς ετοιομάζει παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταϊφι!
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. νερό
1 στικ κανέλα
70 γρ. μελι
Χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για την κρέμα:
300 γρ. κρέμα γάλακτος
900 γρ. γάλα φρέσκο
160 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σύνθεση:
500 γρ. κανταΐφι
400 γρ. βούτυρο
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!
Δείτε ακόμη: Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας & κους κους με αβοκάντο από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη