O Πέτρος Συρίγος μας ετοιμάζει σπιτική ιταλική πίτσα στην κουζίνα του “Πρωινού”.
Δείτε τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή και νόστιμη ιταλική πίτσα!
Υλικά για το ζυμάρι πίτσας:
- 750γρ. αλεύρι,
- 375ml χλιαρό νερό,
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά,
- 35γρ. ηλιέλαιο,
- 35γρ. γάλα εβαπορέ,
- 15γρ. ζάχαρη, 8γρ. αλάτι
Υλικά για την σάλτσα:
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο, 1κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη,
- 400γρ. κονσέρβα αποφλοιωμένο τοματάκι,
- 2κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο,
- 1κ.γλ. φρέσκια ρίγανη,
- 1κ.γλ. ζάχαρη,
- 1κ.γλ. αλάτι,
- 1 ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο βίντεο.