Quantcast

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα ωμής ντομάτας

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η “σύλληψη” της ιδέας… τοποθετείται στα εργένικα χρόνια, όταν η μαγειρική ειχε το πολύ 2 – 3 υλικά, ελάχιστα σκεύη, δηλαδή… ένα και αν είναι δυνατόν καθόλου ή ελάχιστο ψήσιμο ή βράσιμο. Παρόλα αυτά είναι μια πανεύκολη συνταγή, φτιάχνεται πραγματικά σε χρόνο dt και είναι ελαφριά και νόστιμη. Επίσης, η σαλτσούλα είναι ταμάμ και με το τελευταίο trend που λέγεται ωμοφαγία, μόνο η σάλτσα όμως, τα μακαρόνια θα τα μαγειρέψετε κατά τον παραδοσιακό τρόπο.

Υλικά για δύο άτομα

300 γρ. σπαγγέτι (ή ο,τι μακαρόνι προτιμάτε) 2 μικρές (ή 1 μεγάλη) ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες 2 baby γλυκιές πιπεριές φύλλα φρέσκου βασιλικού ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Στα λίγα λεπτά που διαρκεί αυτή η διαδικασία φτιάχνουμε την ωμή σάλτσα ντομάτας. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες και τις πιπεριές, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε αν θέλετε τρίψετε και λίγη παρμεζάνα ή πεκορίνο. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή 

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακαρονάδα Cacio e pepe από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Μακαρονάδα Cacio e pepe από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! Υλικά: 400 γρ. σπαγγέτι no 10, η 6, 250 γρ. τυρί περοκίνο, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,...

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοίμασε μακαρονάδα με κεφτεδάκια κοκκινιστά, στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα. Υλικά Για τα ζυμαρικά 500 γρ. σπαγγετίνι Για τα κεφτεδάκια 500 γρ. μοσχαρίσιος...

Ο Γιώργος Παπακώστας μάς φτιάχνει “Pasta alla Zozzona”

Ο γνωστός chef, Γιώργος Παπακώστας μάς φτιάχνει μια λαχταριστή "Pasta alla Zozzona", για όλη την παρέα. Ο chef, ετοιμάζει συνταγές που θα λατρέψουν μικροί και...

Μακαρονάδα με καπνιστό σκουμπρί και παξιμάδι

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός εφοδιάζεται με τα εκλεκτότερα προϊόντα Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε και μπαίνει με πολύ καλή διάθεση στην κουζίνα της "ΠΟΠ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ". Υποδέχεται με...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...