Quantcast

Κις Λορέν: Η πληθωρική τάρτα των γιορτών

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Η πληθωρική και αγαπημένη Κις Λορέν (quiche Lorraine) είναι μια τάρτα που έχει αγαπηθεί στην Ελλάδα και τη συναντάμε αρκετά συχνά σε μπιστρό, καφέ αλλά και σπιτικά τραπεζώματα.

Η γαλλική λέξη quiche προέρχεται από παραφθορά της γερμανικής küchen που σημαίνει κέικ. Οι ρίζες αυτού του διάσημου γαλλικού πιάτου χάνονται στον μακρινό 16ο αιώνα. Σε γιορτές αρτοποιίας και της γαλλικής υπαίθρου η Κις Λορέν φτιαχνόταν με τα υπόλοιπα του ζυμαριού από ψωμί και ψηνόταν στο φούρνο με κομμάτια από χοιρινή κοιλιά, αυγά και κρέμα.

Υλικά για Κις Λορέν foodurismo

Για την τάρτα 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

180 γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο (σε κύβους)

1 αυγό

30 ml κρύο νερό μια “τσιμπιά” αλάτι

Για τη γέμιση

200 γρ. μπεϊκον καλής ποιότητας

200 γρ. γραβιέρα Ελβετίας (gruyere) ή έμενταλ 4 αυγά

400 ml κρέμα γάλακτος

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (⅓ του κουταλιού του τσαγιού) φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παραπάνω βίντεο.

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τίμος Ζαχαράτος μάς ετοιμάζει τάρτα “Κις Λορέν”

Ο αγαπημένος σεφ του «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος μάς φτιάχνει τάρτα "Κις Λορέν". Υλικά 110 γρ. βούτυρο γάλακτος 30 ml σπορέλαιο 30 ml νερό 30 γρ. ζάχαρη 1/2 κ.γ. αλάτι 180...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...