Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει λαχταριστό κλαφουτί με βύσσινο!
Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά φρέσκα
300 ml. κρέμα γάλακτος
100 ml. γάλα πλήρες
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λοβός βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Λίγες σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
1 βάζο κομπόστα βύσσινο
140 γρ. φιλέ αμύγδαλου
Επιπλέον:
6-8 ατομικές πυρίμαχες φόρμες
80 γρ. βούτυρο για τις φόρμες
50 γρ. αλεύρι για τις φόρμες
Λίγη άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Παγωτό βανίλιας για το σερβίρισμα
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή!
Δείτε ακόμη: Μιλφέιγ με κρέμα λευκής σοκολάτας από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!