Quantcast

Όταν ο έρωτας περνάει απο το στομάχι… φτιάξε ταλιατέλες με σολομό!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Κορίτσι μου γλυκό, χθές γύρισα σπίτι και απόλαυσα ένα υπέροχο δείπνο, που δεν φαντάζεσαι πόσο εκτίμησα, καθώς ήμουν κουρασμένη απο την δουλειά.

Επειδή λοιπόν ανέβασα σχετικά stories στον λογαριασμό μου στο Instagram και ρώτησες, πάμε να σου δώσω την συνταγή!

Μαύρες ταλιατέλες με καπνιστό σολομό

Για 4 μερίδες θα χρειαστείς:

500 γρ. ταλιατέλες 
300 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

Όσο για την σάλτσα, εκεί θα χρειαστείς:

1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
4 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο ή ούζο
1/2 ποτηράκι του κρασιού κρέμα γάλακτος – εμείς προτιμήσαμε light
1/2 φλ. τσαγιού χονδροκομμένο άνηθο
Άφθονο αλάτι -μη το φοβηθείς επειδή είναι αλμυρός ο σολομός! 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, ώστε να γίνουν al dente.

Τις σουρώνουμε, φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους για να το χρησιμοποιήσουμε στην σάλτσα.

Σάλτσα

Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το φρέσκο κρεμμυδάκι, για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το τσίπουρο (ή ούζο), το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ταλιατέλες, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όσο νερό, από αυτό που κρατήσαμε από το βράσιμό, τους χρειάζεται, ώστε να διατηρηθούν ζουμερές και να μην κολλήσουν. Προσθέτουμε αλάτι. Τέλος, προσθέτουμε τον άνηθο καθώς και το σολομό, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Et voila!

Όλη η γεύση σε ένα πιάτο έτοιμο να το δοκιμάσεις! Περιμένω εντυπώσεις!

PHOTO CREDITS: istock

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγίου Βαλεντίνου: 3 πιάτα για να ετοιμάσετε το ιδανικό δείπνο για τον σύντροφό σας!

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και τι καλύτερο από ένα ρομαντικό δείπνο για δύο που θα φτιάξεις με τα χεράκια σου με σκοπό...

VALENTINE’S DAY GIVEAWAY! Κέρδισε διαμονή και δείπνο στο Domotel Olympia, στη Θεσσαλονίκη!

Ένας τυχερός θα κερδίσει για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μία ρομαντική διανυκτέρευση με δείπνο για 2 άτομα στο Domotel Olympia, στο κέντρο της...

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με πατάτες από τον Πέτρο Συρίγο

Ο Πέτρος Συρίγος μας ετοιμάζει μαλακή και ζουμερή χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι με πατάτες ντοφινουάζ.   Υλικά:   2 χοιρινές μπριζόλες, 2κ.σ. ελαιόλαδο, 1κ.σ. βούτυρο, 2σκ. σκόρδο, 4...

Ριγγατόνι με τυριά και αλλαντικά από τον Πέτρο Συρίγο

O Πέτρος Συρίγος μας ετοιμάζει ριγγατόνι με τυριά και αλλαντικά στο φούρνο!   Δείτε το βίντεο με τη συνταγή της ημέρας!  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...