Ο Πέτρος Συρίγος ετοίμασε ριζότο με ποικιλία μανιταριών στο Πρωινό του ΑΝΤ1 με τη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα.
Υλικά για το ριζότο
- 15 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδου πολτοποιημένη
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 65 ml ξηρό λευκό κρασί
- 250 γρ. ρύζι ωμό
- 1 λίτρο και 300ml ζωμό κοτόπουλου
Υλικά για τα μανιτάρια
- 400 γρ. μανιτάρια λευκά στρογγυλά
- 250 γρ. Portobello κομμένα σε κύβους
- 100 γρ. enoki καθαρισμένα από τις ρίζες του
- 10 γρ. αποξηραμένο Πορτσίνι (σε σκόνη)
- 60 γρ. βούτυρο, θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδου
- πολτοποιημένες
- αλάτι και πιπέρι
Δείτε στο βίντεο με τον Πέτρο Συρίγο να φτιάχνει τη συνταγή της ημέρας