Η πίτσα είναι το διαχρονικό γεύμα που συνοδεύει μια ωραία παρέα, μαζί με ταινία και χουχούλιασμα.
Αν θέλετε να φτιάξετε την σούπερ σπιτική πίτσα με ζύμη ζέας, διαβάστε παρακάτω:
Υλικά για ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32-34 εκ.
100 γρ. αλεύρι ζέας (δίκκοκο σιτάρι)
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
5γρ. ξηρή μαγιά (μισό φακελάκι)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
220 ml χλιαρό νερό
Για τη σάλτσα ντομάτας
150 γρ. χυμό ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
λίγο αλάτι, μπόλικο πιπέρι και λίγη πάπρικα αν σας αρέσει
Για… στόλισμα
200 γρ. ανάμεικτα τυριά τριμμένα (κασέρι, έμενταλ, γλυκιά γραβιέρα, ο,τι σας αρέσει)
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα (περίπου 120 γρ.)
3-4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα ή μπέικον ή οποίο αλλαντικό προτιμάτε
μια μικρή πιπεριά σε ροδέλες (προαιρετικά)
μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά)
Δείτε το παραπάνω βίντεο.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/