Quantcast

Μητρικό γάλα: Η σύσταση και η διατροφική του αξία!

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}

Όλοι οι άνθρωποι ανά τον κόσμο μιλούν για τη διατροφική αξία του μητρικού γάλακτος καθώς και για την ιδιαίτερη σύσταση που  παρουσιάζει. Ανάλογα με την ηλικία του βρέφους, τις εκάστοτε ανάγκες του αλλά και την ώρα της ημέρας κατά την οποία παράγεται!

Το μητρικό γάλα στο ξεκίνημα της παραγωγής του, δηλαδή από την 1η ως την 4η ημέρα, ονομάζεται πύαρ. Στη συνέχεια όμως από την 4η ως την 14η ημέρα αρχίζει η παραγωγή του μεταβατικού γάλακτος και τέλος από την 14η ημέρα ξεκινά η παραγωγή του ώριμου γάλακτος.

Το πύαρ χαρακτηρίζεται ως το «πρώτο εμβόλιο», διότι περιέχει υψηλή συγκέντρωση ανοσοσφαιρινών. Επίσης, περιέχει νάτριο, χλώριο, πρωτεΐνες, λευκοκύτταρα, λακτοφερίνη, επιδερμικό αυξητικό παράγοντα και καροτίνη. Τα βρέφη την πρώτη ημέρας ζωής, προσλαμβάνουν ανά γεύμα λίγες σταγόνες έως 5ml μητρικού γάλακτος, αφού η χωρητικότητα του στομάχου τους είναι περίπου 7ml.

Διαβάστε περισσότερα στον ANT1NEWS.gr

{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλάς τις διατροφικές σου συνήθειες κάθε φορά που τρως έξω; Τι να κάνεις για να το διορθώσεις!

Στην περίπτωση που βρίσκεσαι σε δίαιτα -δηλαδή σε μια μεταβατική περίοδο που έχεις συμβουλευτεί τον διατροφολόγο σου- και νομίζεις ότι δεν μπορείς να βγεις...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...