Το ψυγείο και η κατάψυξη αποτελούν δύο από τα πιο βασικά πράγματα του σπιτιού ως προς τις οικιακές συσκευές.
Όχι μόνο αποθηκεύουν καθημερινά όλα τα αγαπημένα μας τρόφιμα και ροφήματα, αλλά τα προφυλάσσουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες, την υγρασία και όλες τις συνθήκες που μπορεί να τα χαλάσουν.
Ήξερες όμως ότι πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιείς και χρειάζονται ψύξη δεν πρέπει ποτέ να τα τοποθετείς στην κατάψυξη;
Ο Palak Patel, σεφ στο Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης, αναφέρει τον λόγο: «Δεν θα έχουν τα συστατικά την ίδια γεύση αν παραμείνει το προϊόν για καιρό στην κατάψυξη. Τα γαλακτοκομικά ή τα προϊόντα με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, δεν πρόκειται να είναι νόστιμα αν καταψυχθούν».