Quantcast

Φτιάχνουμε γιορτινή σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια, μπλε τυρί και ρόδι

{"ws":5898,"s":"728x90","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6093,"s":"320x50","h":"adman.antenna.gr"}
Γιορτινή σαλάτα με καραμελωμένα αχλάδια, μπλε τυρί και ρόδι από την εκπομπή της Ιωάννας Μαλέσκου “Love it”. 
 
Υλικά Για 4 άτομα
180 γραμμάρια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα 2 αχλάδια 2 κουταλιές βούτυρο 4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού 2 κουταλιές χυμό λάιμ 3 κουταλιές καστανή ζάχαρη 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα 100 γραμμάρια μπλε τυρί 100 γραμμάρια ρόδι
 
Για το dressing: 120 ml ελαιόλαδο 1 κουταλιά ροζ πιπέρι ξύσμα από 1 λάιμ 30 ml χυμό λάιμ 2 κουταλιές μέλι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λάιμ, το μέλι, το ροζ πιπέρι και αλάτι και τα χτυπάτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζετε και κόβετε στα 8 τα αχλάδια. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, τον χυμό λάιμ και την καστανή ζάχαρη και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτετε μέσα τα αχλάδια. Σοτάρετε τα αχλάδια μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καραμελώσουν. Αποσύρετε τα αχλάδια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με την πράσινη ανάμεικτή σαλάτα, τα χοντροκομμένα καρύδια και το μπλε τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια και το ρόδι. Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολάκια.
 
Δείτε το βίντεο!
 
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5900,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}

Μοιράσου το:

{"ws":5896,"s":"300x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5901,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":5899,"s":"970x250","h":"adman.antenna.gr"}
{"ws":6089,"s":"300x600","h":"adman.antenna.gr"}

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαλάτα με Κρητικό παξιμάδι και μαριναρισμένο κολοκύθι

Σαλάτα με Κρητικό παξιμάδι και μαριναρισμένο κολοκύθι! Για τη Βάση 150 γρ. Κρητικό παξιμάδι 30 γρ. καρύδι καβουρδισμένο 60 ml ελαιόλαδο Για την κρέμα 200 γρ. ξινομυζήθρα 200 γρ. ανθότυρο 1 αβοκάντο 1/2...

Σαλάτα με κοτόπουλο, ραπανάκι, καλαμπόκι και πιπεριές

Σαλάτα με κοτόπουλο, ραπανάκι, καλαμπόκι και πιπεριές από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο!   Υλικά: 2 ραπανάκια σε λεπτές φέτες, 5 ντοματίνια, 100γρ γραβιέρα σε κομματάκια, 1κουτ. σούπας...

Ο chef Τίμος μάς φτιάχνει σαλάτα με χτυπητή, πέννες και παναρισμένο παντζάρι

Ο αγαπημένος σεφ του «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος μάς φτιάχνει σαλάτα με χτυπητή, πέννες και παναρισμένο παντζάρι. Δείτε το βίντεο με τη συνταγή! 

Παντζαροσαλάτα: Δοκίμασε τη νέα εκδοχή που θα λατρέψεις

Μία νέα συνταγή στην εναλλαγή της. Πάντα μας αρέσει να μοιραζόμαστε τι τρώμε για μεσημεριανό γεύμα.   Ευτυχώς, οι συνταγές είναι συνήθως αρκετά απλές στην αναδημιουργία...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαμπάδες με Ρούμι: Ο νέος αντικαταστάτης του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη στην παράσταση

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο Αντώνης Λουδάρος. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την παράσταση «Μπαμπάδες με Ρούμι»...