Η συνταγή αυτή δεν θέλει βάση τάρτας αλλά ένα αφράτο παντεσπάνι. Η κρέμα δεν είναι βαριά και πηχτή αλλά λεμονάτη, ανάλαφρη και διαυγής. Με ένα κέικ δηλαδή και μια κρέμα έχεις φτιάξει την πιο απίθανη lemon pie. Η χρήση της καστανής ζάχαρης δεν επηρεάζει τη γεύση, αλλάζει μόνο το χρώμα της κρέμας λεμονιού, την κάνει λίγο πιο σκούρα, σαν ανοιχτόχρωμο μέλι δηλαδή. Αν θες να έχεις διαυγή κρέμα λεμονιού τότε χρησιμοποίησε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη.
Υλικά για τη λεμονόπιτα του foodurismo
Για το παντεσπάνι (ταψί 24 εκ.)
4 αυγά
225 γρ. ζάχαρη λευκή
110 γρ. φαρίνα κόκκινη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή ένα φακελάκι βανίλια ξύσμα από μισό λεμόνι (προαιρετικά)
Κρέμα
330 γρ. ζάχαρη λευκή
340 ml νερό
60 ml χυμό λεμονιού
φρεσκοστυμμένο ξύσμα από 1-2 λεμόνια ανάλογα το μέγεθός τους
40 γρ. κορν φλάουρ
1 κρόκος αυγού
Ξύσμα και λεπτές φέτες λεμονιού για το στόλισμα
Δείτε το παραπάνω βίντεο για την εκτέλεση του γλυκού.