Τους καλοκαιρινούς μήνες η ζέστη είναι αφόρητη, για αυτό όλοι ψάχνουμε δροσερά τρόφιμα και ροφήματα για να πάρουμε μια δροσιστική αίσθηση. Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι να φτιάξετε στη στιγμή μια γευστική λεμονάδα.
Συστατικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη (μπορεί να μειωθεί σε 3/4)
1 φλιτζάνι νερό (για το σιρόπι)
1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 έως 3 φλιτζάνια κρύο νερό (για αραίωση)
Μέθοδος
Φτιάξτε “σιρόπι”
Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και σιγοβράστε. Ανακατέψτε έτσι ώστε η ζάχαρη να διαλύεται εντελώς και απομακρύνεται από τη φωτιά.
Χυμός λεμονιού
Ενώ το νερό θερμαίνει για το σιρόπι, στύψτε τα λεμόνια. Ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών, 4 έως 6 από αυτά πρέπει να είναι αρκετά για ένα φλιτζάνι χυμό.
Συνδυάστε χυμό λεμονιού, σιρόπι και νερό
Ρίξτε τον χυμό και το σιρόπι σε μια στάμνα σερβιρίσματος. Προσθέστε 2 έως 3 φλιτζάνια κρύο νερό και δοκιμάστε. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν θέλετε να είναι πιο αραιωμένο (αν και σημειώστε ότι όταν προσθέτετε πάγο, θα λιώσει και θα αραιώσει κι άλλο τη λεμονάδα).
Εάν η λεμονάδα είναι παραπάνω γλυκιά για το γούστο σας, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.
Καταψύξτε για 30 έως 40 λεπτά.
Σερβίρετε με πάγο και/ή φέτες λεμονιού