Ο καιρός ανοίγει σιγά-σιγά και εσύ λαχταράς να πιεις κάτι δροσιστικό μέσα στην ημέρα; Σου έχουμε τη λύση! Όχι εμείς ακριβώς, αλλά η αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που απολαμβάνουμε καθημερινά στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα την πιο δροσιστική σπιτική λεμονάδα με 3 μόνο υλικά!
Υλικά
- 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 500 γραμ. ζάχαρη
- 200 ml νερόΧρησιμοποιήστε φρέσκα μυρωδάτα λεμόνια εποχής.
Επίσης θα χρειαστείς: 2 αποστειρωμένα μπουκάλια των 700 ml.
Εκτέλεση
- Βάλε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
- Ανακάτεψε και άσε να πάρει βράση να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
- Βράσε για 2′ χωρίς να ανακατεύεις το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Άσε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στύψε τα φρέσκα λεμόνια και σούρωσε το φυσικό χυμό λεμονιού σε ψιλή σήτα.
- Ρίξε τον χυμό από φρέσκο λεμόνι μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι.
- Ανακάτεψε για να ενωθούν τα υλικά και μοίρασέ τα σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και διατηρηθούν στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
SOS: Για να σερβίρεις πρέπει να την αραιώσεις τη λεμονάδα με κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό.
Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής από το κανάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο Youtube:
Δείτε ακόμα: Ζουμερός μπακλαβάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Δείτε ακόμα: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει ρεβύθια σούπα με ταχίνι
Δείτε ακόμα: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοιμάζει τρουφάτο μυρμηγκάτο